Sami Välimäki toinen Saksan kiertueella – kolme perättäistä bogia veivät mahdollisuudet voittoon

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki (70-68-73,-5) näytti pitkän tauon jälkeen osaamistaan Glashofen-Neusassin kentällä Saksassa pelatussa Pro Golf Tourin kisassa. Voittaja Robbie Van West pelasi kaksi lyöntiä paremman tuloksen.

Sami Välimäki aloitti kautensa upeasti voittamalla helmikuussa Pro Golf Tourin kisan. Sen jälkeen ulkomailla pelaamissaan kahdeksassa kisassa menestys jäi vaatimattomaksi viiden perättäisen karsiutumisen vuoksi. Tiistaina Saksassa päättyneessä PGT:n kisassa ote oli kuitenkin timanttinen ja tuloksena oli jaettu toinen tila kolmen kierroksen kisassa.

45 ensimmäistä reikää Välimäki pelasi tekemättä yhtään bogia. Viimeisen päivän sisääntulossa niitä kertyi alkuun kolme peräkkäin. Nämä jäivät ainoiksi tahroiksi kortissa, jossa oli kolmen päivän aikana kahdeksan birkkua.

Kaikista osallistujista Välimäen bogien määrä oli pienin. Voittaja Van Westin kortti oli huomattavasti värikkäämpi. Hän tehtaili 15 birkkua ja kahdeksan bogia.

Välimäki jakoi kahden muun pelaajan kanssa toista sijaa, ansaitsi 1962,5 euroa ja sai myös hieman maailmanlistan pisteitä. Muita suomalaisia ei ollut mukana.

Kiertueen rankinglistalla Välimäki on 13:ntena yhdeksän kilpailun jälkeen. Ansioita hänelle on kertynyt 8 400 euroa.