Hyppää sisältöön

Sami Vatanen siirtyy jääkiekon MM-kisoista suoraan golfviheriöille – pelaa jo torstaina Finnish Tourin kilpailussa Pirkkalassa

Sami Vatasen pitkä ja ennätyksellisen menestyksekäs kiekkokausi päättyy sunnuntain finaaliin. Torstaina hän on jo numerolappu rinnassa PIrkkala Golfissa lyömässä palloa reikään . KUVA: JUHA HAKULINEN

Sami Vatanen pelasi sunnuntaina MM-kisojen päätösottelussa olympiafinaalin ohella kauden tärkeimmän pelinsä. Torstaina hän haastaa itsensä ja golfammattilaiset Finnish Touriin kolmannessa osakilpailussa, Eazy Openissa kotikentällään Pirkkalassa.

Takaisin Leijonien luottopakkien joukkoon tänä vuonna palannut Sami Vatanen on pelannut loistavan kauden. Olympiakultaa tuli jo helmikuussa, ja eilen kausi huipentui maailmanmestaruuteen.

Kansa on lämmitetty ja pöydät katettu ympäri Suomen kultajuhliin. Tuplamestareita juhlitaan huolella ja monen päivän ajan.

Vaikka voitto tuli, äärimmäisen innokkaan golfarin ja golfmailojen kanssa taitavan Vatasen ottelukalenteriin on merkitty torstaista lauantaihin Eezy Open.

Kyseessä on Vatasen kotikentällä Pirkkalassa pelattava Finnish Tourin osakilpailu. Mukaan on tulossa yleiseen ja naisten sarjaan reilusti yli 100 osallistujaa.

Vatanen on amatööri, joten hän ei menestyksestä huolimatta paljon kostuisi 40 000 euron kokonaispotista.

Kassavirta kulkee käytännössä toiseen suuntaan, sillä Vatanen on yksi kisan yhteistyökumppaneista.

Kiekkotähti osallistui samaan kisaan jo edellisvuonna, jolloin hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen finaalipäivän peleistä.

Kovan luokan sparraajia löytyy läpi kesän

Sami Vatanen (vas.) pelasi harjoituskierroksen yhdesssä caddie Väinö Viitaharjun (kesk.) ja Sami Välimäen kanssa Nokia River Golfissa näiden valmistautuessa U.S. Openiin
loppukesästä 2020. KUVA: TEEMU TYRY

Vatanen oli mukana myös vuonna 2020 naapurikentällä järjestetyssä Nokia River Golf Openissa, jossa voiton vei Sami Välimäki.

Rimakauhua itseään paperilla parempien kohtaamiseen golfkentällä Vatasella ei varmasti ole.

Tampereen seudulla kesäkaudet viettäessään hän on saanut sparrausta ja peliseuraa Välimäen lisäksi monilta muiltakin ammatikseen golfia pelaavilta.

Finnish Tour, Eezy Open

Etsi luettavaa