Hyppää sisältöön

Sami Välimäki tiukassa paikassa Johannesburgissa – toisesta yhdeksiköstä muodostuu melkoinen thrilleri

Sami Välimäki taistelee Johannesburgissa paitsi kisan voitosta, myös paikasta The Openiin. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (-17) oli seitsemän reikää ennen kierroksen loppua DP World Tourin kilpailussa toisena. Sijoittuminen kärkikolmikkoon toisi paikan The Openiin, voiton saavuttaminen on edelleen mahdollista.

Englannin 23-vuotias Dan Bradbury (-20) kasvatti johtoaan Joburg Openin ensimmäisellä puoliskolla reiällä kolmeen lyöntiin.

Sami Välimäen peli ei ollut kierroksen ensimmäisellä puoliskolla etenkään lähestymisten osalta samalla tasolla kuin kolmen ensimmäisen päivän kuumilla jaksoilla. Lyönnin rytmi on ollut hävyksissä, ja pituuskontrolli vain tyydyttävällä tasolla

Draiveriaan Välimäki on säästellyt ja pelannut maltillisesti spoonilla.

Sunnuntaina sisääntulo käynnistyi suomalaisen osalta vaatimattomalla avauksella (driver) vasemmalle karheikkoon, josta hän ei päässyt (par-5) tavoittelemaan toisella lyönnillä viheriötä.

Seuraavalla Välimäen lähestyminen jäi hyökkäyspaikalta oikealle bunkkeriin. Tästä hän selvitti kaksimetrisen par-putin upottamalla kuivin jaloin.

Neljä pelaajaa kisaa kolmesta paikasta Royal Liverpooliin

Kolme parasta tuloslistalta saa paikan The Openiin. Tasatuloksissa maailmanlistalla korkeammalla oleva on edellä.

Kun seitsemän reikää on kärkikolmikon osalta pelaamatta Sami Välimäen (-17) rinnalle toiseksi on noussut Daniel Van Tonder.

The Openin karsinnan osalta Välimäki (387.) on tasatilanteessa Bradburyn (1411.) edellä, mutta jää Van Tonderin ja Christiaan Bezuidenhoutin (-16) taakse.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa