Hyppää sisältöön

Sami Välimäki teki sen taas: eaglen par 4 -reiällä – mutta riittääkö se jatkoon?

Tällä viikolla pelaajat saavat poikkeuksellisesti pukea shortsit ylleen myös kisapäivinä. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki saa jännittää, riittääkö yhteistulos yksi alle parin jatkoon Etelä-Afrikassa pelattavassa DP World Tourin kisassa.

Sami Välimäki kohautti eilen Alfred Dunhill Championshipissä tekemällä eaglen kortin mukaan 430 metriä pitkällä par 4 -reiällä. Suomalainen taikoi täyden rautalyönnin sisään kentän kolmanneksi vaikeimmalla reiällä.

Valitettavasti loppukierros sujui Samilta heikommin. Hän päätyi melko kauas kärjestä ja usean lyönnin päähän cut-rajasta tuloksellaan kaksi yli parin.

Tänään Välimäki onnistui parantamaan tulostaan eilisestä viidellä lyönnillä ja on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -1 (74-69). Nyt hän saa jännittää klubitalolla, riittääkö tulos jatkopaikkaan.

Heti kierroksen päätyttyä Välimäki oli juuri ja juuri rajan oikealla puolella.

Eagle helpoimmalle reiälle

Välimäki lähti tämän päivän kierrokselleen kymppireiältä ja pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää pariin tehtyään kolme paria, birdieä ja bogia.

Takaysinsä (reiät 1–9) Välimäki aloitti kahdella perättäisellä birdiellä. Bogi nelosreiällä pudotti hänet jälleen tilanteeseen yhden alle parin, mutta kuutosella Välimäki teki sen taas: eaglen par 4 -reiälle.

Kuutonen on selvästi helpompi reikä tehdä eagle kuin kolmonen, sillä se on noin 280 metriä pitkä ja tilastojen perusteella kentän helpoin. Kun kolmelle viimeiselle reiälle tuli parit muodostui kierrostulokseksi 69 lyöntiä ja yhteistulokseksi -1.

Juuri nyt Välimäki on tuloksissa sijalla 58, kun 65 parasta ja samassa tuloksessa olevat pääsevät jatkoon.

Kisaa johtavat Ranskan David Ravetto ja Etelä-Afrikan Darren Fichardt, jotka ovat tuloksessa -10.

DP World Tourin ja Sunshine Tourin yhteiskilpailu pelataan Leopard Creek Country Clubin kentällä. Lämpömittarissa elohopea kohoaa kisan aikana yli 30 asteen, ja pelaajat saavat poikkeuksellisesti pukeutua shortseihin myös kisapäivinä.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Dubai Desert Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Jaapo Jämsä

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Katri Bakker ja Henni Mustonen

ALL THAILAND GOLF TOUR

Boonchu Ruangkit Championship
Janne Kaske


Etsi luettavaa