Hyppää sisältöön

Sami Välimäki paiskii hommia juhannuksena – aloitti torstaina hyvällä tuloksella

Sami Välimäen avauskierroksen tulos BMW International Openissa oli 69. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki viettää juhannusta Saksassa töiden merkeissä, sillä hän osallistuu BMW International Openiin Münchenissä.

Sami Välimäen toivottavasti nelipäiväinen työurakka alkoi tänään mukavissa merkeissä. Välimäki pelasi Golfclub München Eichenriedin kentän 69 lyönnillä eli kolme alle parin. Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 21. sijaan, kun avauskierros on iltapäivällä lähteneiden osalta vielä kovasti kesken.

Kymppireiältä kierrokselle startannut suomalainen oli hurjassa vireessä ensimmäisen yhdeksän reiän aikana, sillä hän pelasi ne upeasti neljä alle parin. Vauhti hyytyi puolivälin krouvin jälkeen, sillä toiset yhdeksän reikää sujuivat yhden yli.

Tilastojen valossa kentän ensimmäisen puolikas onkin ollut selvästi toista puolikasta vaikeampi, vaikka takaysin puolivälissä on kolme kinkkistä reikää (13–15). Tänään Välimäki onnistui selvittämään kyseisen kolmen reiän sprintin pariin.

”Hyvää peliä alkuun ja mukavasti birkkuja. Loppuun olis vielä tarvinnu pari saada, mutta ihan hyvä avausrundi”, Välimäki kertoi.

Kilpailua johtaa tässä vaiheessa kolmen pelaajan joukko, johon kuuluvat Ranskan Adrien Saddier, Italian Edoardo Molinari ja Japanin Rikuya Hoshino. He selvittivät kierroksensa 66 iskulla eli ovat suomalaista kolme lyöntiä edellä.

Neljättä sijaa jakaa viiden pelaajan ryhmä, johon kuuluu kolme saksalaista ja kaksi ranskalaista pelaajaa.

On todennäköistä, ettei tulos 66 riitä johtoaseman pitämiseen, kun kaikki pelaajat ovat pelanneet kierroksensa loppuun. Esimerkiksi Puolan kova Adrian Meronk on yhdeksän reiän jälkeen neljä alle parin, ja hänellä on vielä kentän helpompi puolikas pelaamatta.

Välimäki on ainoa tällä viikolla pelaava suomalainen DP World Tourilla.

”Tykkään kentästä tosi paljon ja viime vuonna olin neljäs, niin pakko oli lähteä kokeilemaan”, Välimäki viestitti Saksasta.

Huomenna juhannusaattona hän starttaa kierrokselleen klo 14.20 Suomen aikaa. Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Etelä-Afrikan Thriston Lawrencen ja Italian Guido Migliozzin kanssa. Kummatkin ovat kolminkertaisia DP World Tourin voittajia.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa