Hyppää sisältöön

Sami Välimäki on löytänyt vaikeina aikoina apua mentaalivalmentajalta: ”Kilpailu meni yli kaikkien odotusten”

Sami Välimäki tavoittelee menestystä seuraavan kerran torstaina käynnistyvässä Irish Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki osasi odottaa Munchenin kisasta aiempaa parempaa lyömistä, mutta neljäs sija BMW International Openissa oli melkoinen yllätys.

Suomalaispelaajat ovat viimeisten viiikkojen aikana onnistuneet leveällä rintamalla. Tiia Koiviston, Kalle Samoojan sekä Kiira Riihijärven voitot eri kiertueilta tulivat lähes peräkkäin, ja myös pieniniä yllätyksinä.

Samaan sarjaan, vielä yllättävämmäksi monella tapaa menee Sami Välimäen virkoaminen tuloskuntoon pitkän, 1,5 vuoden mittaisen heikon jakson jälkeen.

Neljäs tila Munchenissa tuli pari viikkoa sen jälkeen, kun Välimäki oli lopetttanut kuuden vuoden mittaisen yhteistyön valmentajansa Timo Karvisen kanssa.

Lue lisää: Sami Välimäen uutispommi, valmentaja vaihtuu kesken kauden

”Tällä viikolla pelaaminen tuntui alusta loppuun todella mukavalta, rennolta. Löin paremmin, heikkoja suorituksia tuli vähemmän kuin pitkään aikaan. En kuitenkaan osannut ennakoida, että kokonaistulos olisi näin hyvä. Yllätys tämä oli itsellenikin”, Välimäki maiskutteli neljättä sijaansa.

Sen huipennuksena oli kymmenen viimeisen reiän jakso, jonka hän pelasi viisi alle parin.

Tämä käynnistyi eaglella 88 metrin matkalta kentän yhdeksännellä reiällä.

”Se onnistuminen laukasi hieman tunnelmaa”, edellisellä reiällä bogeyn tehnyt Välimäki kertaa.

Sisääntulossa pirkkalalaisen fokus ja lyönnit pysyivät hallussa. Tuuletuksista näki kauas, että pelin sujuminen vuoden 2020 malliin maistui.

”Tilanne vei mennessään, ei siinä kauheasti tarvinnut ajatella. Oltiin caddieni Väinön (Viitaharju) kanssa rakenneltu pelikirjaa sen mukaan, että turhia virheitä ei aggressiivisuuden kautta haeta. Järkevää pelaamista toteutettiin. Oleellista oli sekin, että kenttä sopi hyvin makuuni.”

Mentaalivalmennuksesta on ollut hyötyä

Välimäki on jo konsultoinut tulevan koutsinsa, Liam Jamesin kanssa.

Ensimmäisen kerran he tapaavat kasvotusten työn merkeissä maanantaina, jolloin Välimäki lentää Irlantiin valmistautumaan torstaina käynnistyvään kisaan.

”Tämän viikon tekemisessä oli jo vähän mukana niitä ajatuksia, joista olen hänen kanssaan videoiden ja puhelinkeskustelujen kautta vaihtanut mielipiteitä.”

Menestymättömyys on luonnollisesti ottanut 2019-2020 loistavasti pelanneelle nuorukaisellle viimeisen 1,5 vuoden aikana henkisestikin koville.

Välimäki on avoimesti myöntänyt, että on ollut jaksoja, jolloin kisoihin osallistuminen ei ole maittanut.

”Ei ole mitään syytä peitellä sitä, että on ollut rankkoja aikoja golfiin liittyen tulosten jäätyä kauas siitä mitä tavoittelee.”

”Mentaalipuolen valmentajalta olen konsultaatiota hakenut ja siitä on ollut merkittävästi hyötyä. Tuntuu siltä, että uuden projektin käynnistyessä tuli energiaa antava, vapautunut fiilis kentälle ja tekemiseen.”

Saksan kisan neljäs sija ei muuta Välimäen kilpailuohjelmaa tai tavoitteiden asettelua. Hänellä on voittajakategoria kauden 2023 loppuun asti, joten tulospaineita ei työpaikan säilymisen johdosta tarvitse ottaa.

”Viikko kerrallaan mennään ja suunnitellaan samalla tulevaa. Odotan luonnollisesti innnokkaana sitä, mitä uusi valmentaja peliini tuo tullessaan”, Välimäki kertoi tunnelmistaan sunnuntai-iltana.

Etsi luettavaa