Sami Välimäki oksensi itsensä voimattomaksi – Matthew Baldwin ylivoimainen Eastern Capessa

Sami Välimäki kulki varjojen mailla sunnuntaina. Jo torstaina käynnistyy Johannesburgin kilpailu, jonka jälkeen seuraava startti on vasta toukokuussa Italiassa. Kuva: Getty Images

Kahden kierroksen jälkeen kymmenentenä ollut Sami Välimäki oksensi läpi lauantain ja sunnuntain välisen yön pudoten tuloslistan häntäpäähän. Englannin 37-vuotias Matthew Baldwin järjesti itselleen unohtumattoman finaalipäivän ja ensimmäisen pääkiertueen voiton kisassa, joka oli hänelle järjestyksessä uran 200.

Sami Välimäellä oli eriomaisesti pullat uunissa ennen kahta viimeistä kierrosta Etelä-Afrikassa, Eastren Capessa pelattavassa DP World Tourin kisassa.

Launtaina iltapäivällä ote hiipui Nokia River Golfin pelaajan kierrettyä ennen pimeyden tuloa 15 reikää tulokseen +2. Sijoitus oli ennen finaalipäivää päälle 40:n, mutta mahdollisuudet kärkikymmenikköön, ainakin 20:n joukkkoon olivat erinomaiset.

Pahempaa oli tulossa, sillä Välimäki sairastui.

”Oksensin läpi lauantain ja sunnuntain välisen yön. Koko päivän ajan oli karmea olo. Ei vaan jaksanut keskittyä tai lyödä”, Välimäki selvitti tuloksensa 80,+8 taustoja.

Kolmen reiän ajan Välimäki oli vielä parissa, kunnes tulokset lähtivät laukkaamaan. Bogeja kortttiin merkittiin yhteensä kuusi, tuplia ja birdejä molempia kaksi.

Välimäen kierrokseen osui kuitenkin päivän komein lip-out lähestymislyönnnissä.

H

Päivän parhaasta tuloksesta hän jäi 14 lyönnin päähän. Vain Espanjan Rafa Cabrera-Bello (81,+9) pelasi heikommin.

Tuloksin 70-70-74-80,+6 Sami Välimäen sijoituksesksi tuli 62.

Kilpailun puolivälissä kolme lyöntiä suomalaisen edellä ollut Matthew Baldwin (-18) oli kahdella viimeisellä kierroksella 21 lyöntiä parempi.

Baldwinin vahva loppuveto käynnistyi jo sunnuntaina aamulla, jolloin hän pelasi kolmannne kierroksen viisi viimeistä kolme alle. Kisan puolivälissä kolmella lyönnillä johtanut Norjan Kristian Krogh Johannessen putosi lopullisella tuloslistalla kolmanneksi.

Toiseksi sijoittui seitsemän lyöntiä Baldwinille hävinneenä Espanjan Adri Arnaus.