Hyppää sisältöön

Sami Välimäki nousi neljänneksi Saksassa – tanskalaistulokas kärkiparissa BMW Internationalissa

Väinö Viitaharjulla ja Sami Välimäellä on hyviä muistoja Munchenin edellisvuoden kisasta, josta käynnistyi uusi nousu DP World Tourilla. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki (-6) on ennen kahta viimeistä kierrosta vain kolmen lyönnin päässä DP World Tourin Munchenin kisaa johtavasta Daniel Hillierista (-9). Uransa ensimmäistä pääkiertueen kisaa pelaava Rasmus Neergaard-Petersen (-8) on häkellyttävästi kisassa toisena.

Sami Välimäen tulos( 69-69,-5) oli perjantaina sama kuin avauskierroksella , mutta sijaluku (20.) parani merkittävästi.

Toisella kierroksella Välimäellä oli vastatuulta ensimmäisillä väylilä, joilla syntyi kaksi bogia. Hän paikkasi ne jo ennen sisääntulon käynnistymistä kahdella birdiellä.

Eagle nosti Välimäen neljänneksi

Toisella puoliskon ensimmäineb juhlahetki oli yli kymmenmetrisen birdieputin uppoaminen kymmenennellä. Päivän kolmas ja viimeinen bogey puolestaan tuli jo seuraavalla (par-5).

Viimeisillä viheriöillä Välimäellä oli mahdollisuuksia parantaa tulostaan, mutta putteri ei ollut lämpimänä.

Kierroksen aikana hän missasi kolme puttia 1,5- kahden metrin matkoilta.

Kierros päättyi kuitenkin näyttävään eagleen (par-5).

Välimäki löi avauksensa rohkeaan linjaan veden yli leikaten. Yli 290 metrisen avauksen jälkeen matkaa lipulle jäi 183 metriä.

Välimäen toinen lyöntiä päätyi vain reilun 60 sentin päähän reiästä. Tästä Välimäki pisti eagle-puttinsa sisään ja nousi neljänneksi.

Edellisvuoden kisassa Sami Välimäki oli neljäs, joten odotukset viikonlopun osalta ovat korkealla.

Lauantain kierrokselleen Välimäki starttaa yhdessä Saksan Marc Hammerin kanssa kello 14.15. päivän neljänneksi viimeisessä parissa.

Tanskalaissensaatiolla aiempia voittoja Saksasta

Kärkiparin muodostavat lauantaina 24-vuotias Uuden-Seelannin Daniel Hillier, sekä maailmanlistalla sijalla 3 737 oleva Tanskan uunituore ammattilainen Rasmus Neergaard-Petersen.

Sijoitus kertoo, että juutti lukeutuu niihin pelaajiin, jotka ovat listalle pisteitä tuottaviin kisoihin jo osallistuneet, mutta saldo osoittaa nollaa.

Hänen ainoa maailmanlistan sijoituksiin vaikuttava kisansa on Challenge Tourilta, jossa sijoitus oli 65. Pisteitä ei siitä herunut. Viikonloppuna Neergaard-Petersenilla on iso mahdollisuus jatkaa urotekojaan ja rikkoa ennätyksiä.

Amatöörien sarjoista hänellä on runsaasti menestystä sekä kotimaastaan kuin myös arvokisoista Euroopassa sekä yliopistopeleistä USA:sta.

Kööpenhaminan kupeesta kotoisin oleva Neergaard-Petersen vietti viisi vuotta Oklahoma State Universityn riveissä. Samon yliopiston kasvatteja ovat muun muassa Rickie Fowler, Alex Noren, sekä U.S.Openin voittaja Wyndham Clark, joka äitinsä kuoltua piti taukoa opiskeluista ja vaihtoi samassa yhteydessä yliopistoa.

Amatöörien maailmanlistalla Neergaard-Petersen on parhaimmillaan ollut 27.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että Euroopassa saavuttamansa kaksi ykkötilaa ovat Saksasta, vieläpä samasta kisasta.

Neergaard-Petersen oli paras German International Amateurissa kausilla 2018 ja 2019.

Kova näyttö kyvyistä on myös European Amateur Championshipin toinen sija vuodelta 2022.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa