Hyppää sisältöön

Sami Välimäki neljän lyönnin päässä kärjestä – Carnoustien kentän märkyys saattaa estää maanantain pelit Skotlannissa

Sami Välimäki on ennen viimeistä kierrosta kuudentena varsinaisessa kilpailussa, pro-amissa neljäntenä amatööri Marc Madden parinaan. KUVA: GETTY IMAGES

Suomen aikaa klo 9.30 ilmoitetaan, onko Carnoustien kenttä maanantaina pelikelpoinen Alfred Dunhill Links Championshipin kolmannen, samalla viimeisen kisakierroksen pelaamiseen. Jollei näin ole, vaihtoehdoiksi jäävät kisan keskeyttäminen kahteen kierrokseen, tai pelien jatkaminen tiistaina.

DP World Tourin pelaajamäärältään suurimman (174 ammattilaista+ 174 amatööriä pro-amissa) kilpailun läpiviemisessä on ollut voimakkaiden sateiden vuoksi ennätyksellisen paljon vaikeuksia.

Lauantaina ja sunnuntaina ei kyetty pelaamaan yhtään reikää. Sunnuntaina tehtiin päätös, jonka mukaan klasssikkokisa päättyy maanantain kolmanteen kierrokseen, jota pelataan vielä kaikilla kolmella kisakentällä.

Järjestäjät ilmoittivat myöhemmin pakon edessä myös sen , että pelien jatkuminen on Carnoustien märkyyden vuoksi vielä epävarmaa.

DP World Tourin sivustolla livescoringin yhteydessä on tästä seuraava ilmoitus:

Kolmas kierros käynnistyy St Andrewsin Old Coursella ja Kingsbarnsissa kello 11.00 Suomen aikaa. Carnoustiessa kierros käynnistetään klo 13.30 yhteislähdöllä.

Mikäli maanantaina kello 9.30 tullaan johtopäätökseen, että Carnoustie ei ole 11.30 pelikelpoinen, myöskään muilla kahdella kentällä pelejä ei käynnistetä.

Tässä tapauksessa julkaistaan uusi tiedonanto.

Sami Välimäki viimeisessä ryhmässä

Mikäli kisa päästään maanantaina pelaamaan suunnitellun mukaisesti, Sami Välimäki lähtee peliin Carnoustien ykköstiiltä kello 13.40 yhdessä John Parryn, sekä amatööriparinsa Marc Maddenin kanssa.

He ovat ainoita Carnoustien pelaajia, jotka lähtevät tiiauspaikaltaan toisena ryhmänä. Kaikki muut ryhmät kentällä starttaavat klo 13.30 Suomen aikaa

Asetelmasta on Välimäelle jopa etua, sillä hän tietää viimeisiä reikiä pelatessaan muiden kärkimiesten tulokset paitsi Carnoustiesta, myös St. Andrewsin Old Courselta, sekä Kingsbarnsista.

Neljä lyöntiä kisaa johtavan ja Old Coursella maanantaina kiertävän Matt Fitzpatrickin (-13) takaa lähtevän Välimäen (-9) haasteena on myös vaativampi kenttä.

Kahden ensimmäisen päivän aikana ammattilaissarjan pelaajien keskiarvot kertovat Carnoustien vaikeudesta:

  • Kingsbarns 70,35
  • St. Andrews Old Course 70,61
  • Carnoustie 72,72

Kaikkien kenttien par on 72.

Sami Välimäki on osallistunut kisaan aiemmin kahdesti (MC ja 22.)

Carnoustiessa hänen tuloksensa ovat olleet 70 ja 75.

Maanantaina tuloslistan kuudennelta sijalta nouseminen voittotaistoon edellyttäisi 70 lyönnin rajan alittamista.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa