Hyppää sisältöön

Välimäki löysi Etelä-Afrikassa kirivaihteen heikon startin jälkeen – Samoojalla synkkä lopetus kierrokselle

Sami Välimäki tavoittelee meneillään olevassa kisassa jo kauden 2022-2023 neljättä sijoitusta kärkikymmenikköön. Kuva: Getty Images

Avauspäivän jälkeen yhdeksäntenä ollut Sami Välimäki jatkaa kärkikymmenikössä DP World Touriin kuuluvassa SDC Championshipissa.

Sami Välimäen perjantainen aamukierros komealla St. Francis Links -kentällä käynnistyi toisena kisapäivänä tahmeasti. Kymppireiältä startannut suomalainen aloitti bogilla ja teki bogit myös rei’ille 15 ja 17. Birdiet rei’ille 12 ja 18 pitivät kuitenkin etuysin tuloksen kurissa.

Pirkkalainen aloitti kierroksen toisen puolikkaan erinomaisesti tekemällä birdiet rei’ille kaksi ja kolme. Sen lisäksi hän onnistui tekemään birdien myös kuutoselle. Kun bogit jäivät pois kortista kokonaan, on Välimäki kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -4 (70-70) ja jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Kun toinen kierros on vielä pahasti kesken, näyttää siltä, että Välimäki on ainoa suomalainen, jonka pelit jatkuvat viikonloppuna. Tilanne voi kuitenkin vielä muuttua, mikäli myöhemmin iltapäivällä tuuli yltyy, kuten sääennusteet lupaavat.

Korhosella vahva nousu perjantaina

Jatkopaikkaa nimittäin kärkkyy Mikko Korhonen, joka on 36 reiän jälkeen tuloksessa +2 (79-67). Ennustettu cut-raja on tällä hetkellä par.

Korhonen oli toisella kierroksella todella vahvassa vedossa, sillä hän paransi eilisestä peräti 12 lyönnillä.

Sen sijaan Kalle Samooja menetti toisen kierroksen lopussa otteensa jatkopaikasta. Turkulainenpelasi viimeiset neljä reikää viisi yli parin. Kymppireiältä liikkeelle lähtenyt Samooja teki päivän 15. reiälleen tuplan ja heti perään bogin. Synkän lopetuksen päivälle toi päätösreiän tupla.

Tapio Pulkkanen ei ollut vielä tämän uutisen julkaisuhetkellä startannut toiselle kierrokselle. Hän on tuloksessa +5, joten hänen pitää petrata eilisestä merkittävästi, jotta hän läpäisisi cutin.

Kilpailua johtaa Julien Brun. Ranskalainen on yhteistuloksessa -8 (69-67). Välimäellä on Bruniin neljä lyöntiä eroa.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa