Hyppää sisältöön

Sami Välimäki johtaa Czech Mastersia: ”Minulla on erinomainen mahdollisuus voittaa tämä kilpailu”

Sami Välimäki saa lauantain tavoin pelikaverikseen Matt Wallacen. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki jatkoi lauantaina loistavia esityksiään DP World Tourin Tšekin osakilpailussa Prahassa. Viimeisen reiän näyttävä birdie nosti hänet kärkipaikalle tulokseen -16 yhdessä pelikaveri Matt Wallacen kanssa.

Torstaina kenttäennätyksen (63,-9) Albatross Golf Resortin kentällä tehnyt Sami Välimäki pelasi kolmantena päivänä vakuuttavalla tavalla tuloksen 67,-5.

Kierroksen aikana hän upotti kuusi birdieputtia, joista pisin oli 3,7 metrinen 18:lla.

Välimäki käytti paikkansa varsin tehokkaasti, sillä muut birdie-putit olivat mitaltaan pidempiä, 4,5-15 metrisiä.
Päivän ainoa bogey tuli 15:lla, jossa Välimäen vaisu lähestyminen jätti birdieputtiin matkaa 16 metriä.

Se jäi metrin lyhyeksi, par-putti puolestaan jäi roikkumaan reiän vasemmalle puolelle.

Kierroksen jälkeen TV-haastattelussa Välimäki oli syystäkin tyytyväinen päiväänsä.

”Löin varsin hyvin avauksia. Jotkut lähestymisistäni jättivät toivomisen varaa. Enemmänkin olisi birdie-putteja voinut upota, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen.

Välimäellä on kokemusta Tšekissä voittamisesta

Toimittaja hehkutti Välimäen pelin olevan tasapainoista ilman heikkouksia, ja kisan tilastoissa nimi on kaikilla osa-alueilla kärkipäässä.

”Kiitos. Minulla on hyvä lähtökohta finaalikierrokselle. Uskon, että mahdollisuuteni voittaa ovat erinomaiset”, Välimäki julisti tavoitteensa vaikkei haastattelija sitä erikseen kysynytkään.

Sami Välimäki voitti jo kaudella 2019 Pro Golf Tourilla pelatessaan yhden Tšekissä pelatun kilpailun.

”Kyllä täällä viihtyy, Praha on upea kaupunki ja erinomaisia ravintoloita on runsaasti”, hän totesi GoGolfille lauantaina.

Ryder Cupiin kahdella voitolla

Nokia River Golfin ylpeyden toistaiseksi ainoa voitto pääkiertueella on Omanista alkuvuodelta 2020. Tuolloin hän lähti viiden muun pelaajan kanssa tasatilanteesta viimeiseen päivään Mikko Korhonen ryhmässään.

Välimäki voitti kisan lopulta uusinnassa kolmannella reiällä, Brandon Stone jäi hopealle.

Suomessa käynnistyi talvella Välimäen saavutettua kauden toisen kakkostilansa jo spekulaatioita siitä, voisiko suomalaispelaaja saada jalkaa oven väliin Ryder Cupiin.

Onko tällainen ajatus tullut omaan mieleesi?

”No, en ole sillä päätäni varsinaisesti rasittanut. Kahdella voitolla se voisi toki olla mahdollista”, Välimäki kuvaili tilannetta omalta kannaltaan.

Kapteeni Luke Donald ilmoittaa valintansa villien korttien osalta Tšekin ja Sveitsin kisojen jälkeen syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Myös Wallace osaa voittaa

Lauantain sekä sunnuntain pelikaveri Matt Wallace on pelannut viimeisten vuosien ajan varsin epätasaisesti. Hän voitti alkuvuodesta ensimmäisen kerran PGA Tourilla, mutta on maailmanlistalla silti vasta 131.

Ennen DP World Tourille nousemistaan Wallace haki vauhtia Välimäen tavoin kolmostason kisoista, joissa hän voitti kisoja hyvällä prosentilla.

Kaudella 2022 Wallace karsiutui peräti 14 kertaa kahden kierroksen jälkeen ja teki jättimäistä syoksyä kaikilla listoilla.

Wallacen paras kausi oli 2018, jolloin hän voitti kolme kisaa European Tourilla. Hän ei kuitenkaan pettymyksekseen mahtunut Euroopen Ryder Cup -joukkueeseen.

Seuraavana keväänä englantilaissensaatio oli kauden toisessa PGA Championshipissa kolmas, ja parhaimmillaan maailmanlistan 23.

Sunnuntaina kilpailun voittoa hamuaa vielä hyvinkin toistakymmentä pelaajaa. Yhteensä 13 pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä (-16-13).

Kolmatta sijaa pitää hallussaan Tanskan Nicolai Højgaard (-15), joka kaksoisveljensä Rasmus Højgaardin, Matt Wallacen, Robert McIntyren, Ludwig Åbergin, Alex Björkin ja Adrian Meronkin tavoin pistää sunnuntaina kaiken peliin lisänäyttöjä Ryder Cupiin antaessaan.

Kärkipari Sami Välimäki-Matt Walace lähtee sunnuntaina kierrokselleen klo 13.45.

Elisa Viihde Viaplay näyttää Czech Mastersin neljännen päivän suorana klo 14.00-19.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa