Hyppää sisältöön

Sami Välimäki jatkoon British Mastersissa – Kalle Samooja: ”Tämä missattu cutti kyrsii suuresti”

Sami Välimäen sijaluku (50.) tuntuu kaukaiselta kärjen tavoittamiseen, ero kisaa johtavaan parivaljakkoon (kuusi lyöntiä) on kurottu erittäin usein viikonloppuna umpeen. Kuva: Getty Images

Perinteisellä Ryder Cup -kentällä pelattavaa klassikkokisaa johtavat ennen kahta viimeistä kierrosta Antoine Rozner (-6) ja Justin Rose (-6). Huipputasaisesssa kilpailussa Sami Välimäki (par) on sijalla 50:s, Kalle Samooja (+2) ja Tapio Pulkkanen (+6) karsiutuivat.

Golf on väliin hyvin pienien marginaalien peli. Loistava esimerkki on The Belfry, jossa 156 pelaajan kisassa jatkoon päässeet 79 kisailijaa ovat tuloslistalla seitsemän lyönnin sisällä.

Sir Nick Faldon isännöimässä perinnekisassa on tavanomaista enemmän rahaa ja pisteitä jaossa. Näistä johtuen osanottajalista on useimpia aiempia kisoja kovempi.

Justin Rose ja Antoine Rozner jakavat kärkipaikkaa tuloksella -6.

Justin Rosen edellisestä Euroopan maaperällä, Turkissa saavuttamasta ykköstilasta on kulunut pian viisi vuotta.

Suomalaisten pitkä vaisun menestyksen kierre tuntuu jatkuvan. Kolmen karsiutumisen jälkeen edellisviikolla sijalle 18:s päätynyt Sami Välimäki (par) pelaa myös Belfryssa viikonloppuna. Vaikka sijoitus on 50:s, eroa kärkipariin on vain kuusi lyöntiä.

Kliseinen lausahdus, ”kuka tahansa jatkoon päässeistä kykenee vielä voittamaan”, pätee Belfyrssa todella hyvin.

Kalle Samooja uskoo kelkan suunnan kääntyvän

Kalle Samooja jäi lyönnillä ulos viikonlopun kierroksilta, pelattuaan toisen kierroksen tulokseen par. Kokonaistuloksella +2 Samooja jakaa 80:tta sijaa.

Peli tarjosi eväitä parempaankin.

”Tämä missattu cut kyllä kyrsii suuresti. 16 greeniosumaa ja yksi ”birkku” ei paljoa lämmitä. Masentava peli välillä, Samooja manasi.

Birdien lisäksi kierros sisälsi eaglen ja kolme bogia..

Samoojalla on vakaa luotto, että tulosta tulee ennemmin tai myöhemmin. Yhdeksän viimeistä kisaa ovat tuottaneet neljän neljän kierroksen kisaa, joiden joukossa on 13 kuukauden jaksoon ainoa sijoitus kymmenen joukkoon.

”Eiköhän tämä kelkka jossain vaiheessa käänny”, Kalle Samooja uskoo.

DP World Tourilla hänen sijoituksensa on ennen viikonloppua 102:s. Reilusti hänen takanaan ovat Tapio Pulkkanen, sekä toukokuun alussa Italian Openin avauskierroksen jälkeen ylävartalovamman seurauksena sapatille siirtynyt Mikko Korhonen.

Työpaikkansa säilyttämisen puolesta Samoojan ei tarvitse olla Pulkkasen ja Korhosen tavoin kuluvalla kaudella huolissaan. Hampurissa kesäkuussa 2022 saavuttamansa ykköstila antaa hänelle voittajakategorian kauden 2024 loppuun asti.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat näyttävät British Mastersin suorana kotikatsomoihin torstaista sunnuntaihin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa