Hyppää sisältöön

Sami Välimäen taistelu tuotti toisen sijan ja paikan The Openiin: ”Hyvä harjoittelu pohjana tuloksenteolle”

Sami Välimäki sai tehdä moneen otteeseen töitä viheriön ulkopuolella parien pelastamiseksi. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (-18) sijoittui DP World Touriiin kuuluvassa Joburg Openissa toiseksi kolme lyöntiä yllätysvoittaja Dan Bradburylle (-21) hävinneenä. Saavutus tuo Välimäelle myös ensimmäistä kertaa kutsun The Openiin.

Sami Välimäen startti DP World Tourin kaudelle 2022-2023 oli loistava. Neljän päivän ajan tuloslistan ensimmäisellä sivulla ollut pirkkalainen Nokia River Golfin edustaja piti sunnuntaina paikkansa kisan kakkosena.

”Tuntuu varsin hyvältä. Varsinkin se, että tämä toi paikan The Openiin. Liverpoolissa olen käynyt Timo Karvisen kanssa seuraamassa valioliigan peliä karsiuduttuani, mutta Royal Liverpool on vielä kääntämätön kortti”, Välimäki kertoi kisan päätyttyä.

Kolmena ensimmäisenä päivänä tuloksellisesti hurjia jaksoja esittäneen Välimäen lyönti ei ollut etenkään kierroksen ensimmäisellä puoliskolla parhaimmillaan.

”Vähän jäi harmittamaan se halvalla tullut bogi par-viitosella, sekä 1-2 birdieputtia. Näistä olisi voinut saada pari lyöntiä pois.”

Sisääntulon kahdella ensimmäisellä lyönneissään hapuiltuaan hän selvitti ne pareilla. Dan Bradbury karkasi jo neljän lyönnin johtoon.

Taistelussa paikasta kolmen ensimmäisen joukkoon Välimäki nosti itsensä kahdella birdiellä (14&15) ahdistelijoidensa Daniel Van Tonderin ja Christiaan Bezuidenhoutin edelle.

Ero Bradburyyn kapeni hetkessä kahteen lyöntiin, jonka englantilainen kasvatti 16:n birdiellään kolmeen.

Välimäki teki 17:n avauksessa varsin perustellun ratkaisun lyödä avauksensa raudalla edellispäivän draiverin sijasta.

Paikka kolmen joukossa varmistui käytännössä viimeisen reiän (spoon) avauksen osuttua väylään. Hän tiesi bogin riittävän ainakin jaettuun toiseen tilaan ja paikkaan The Openiin.

Lauantaina hän seikkaili oikealle suuntautuneen rauta-avauksen jälkeen tehden tuplabogeyn.

Välimäki (66-65-66-69,-18) jäi voittaja Bradburylle (-21) kolme lyöntiä. Molemmat tekivät viimeiselle bogeyn.

Kolmannen paikan The Openiin kuittasi Bezuidenhout (-17).

Hyvä harjoittelu loi pohjan menestykselle

Sami Välimäki oli jo lauantai-iltana varsin rauhallisella mielellä kerratessaan mainiosti sujuneen kisansa taustoja.

”Pidin vastikään valmentajani (Lian James) kanssa varsin hyvän harjoitusviikon Dubaissa. Tämän lisäksi olen saanut Espanjassa viettämistäni viikoista syksyllä hyvää pohjaa peliin.”

”Tässä kisassa olen lyönyt palloa varsin hyvin ja laittanut väliin puttejakin sisään. Erityisen tyytyväinen olen rautojen pituuskontrolliin. Sunnuntaina pelaan parhaani mukaan, niihin kokemuksiin perustuen, jotka olen kentästä saanut”, hän kertoi.

Päätöspäivänä Sami Välimäki antoi vahvaa näyttöä kyvyistään kilpailijana. Maagista tarkkuutta kolmen ensimmäisen päivän tavoin oli rautalähestymisissä vain ajoittain.

Draiveria hän malttoi käyttää harkitusti vain 3-4 kertaa havaittuaan sen haavoittuvuuden. Lähipeli oli keskimäärin hyvää, kaksi mainiota puttia (14 &15) pitivät nenän pinnalla taistelussa Van Tonderia ja Bezuidenhoutia vastaan.

Toinen sija Johannesburgissa on uran toinen DP World Tourilla. Ensimmäisen hän saavutti kesällä 2020 Walesissa. Kymmenen joukkoon sijoittuminen oli uran yhdeksäs, kisoja on pelattuna 67.

Neljä kilpailua putkeen ennen joulua

Sami Välimäki pelaa Johannesburgin kisan jälkeen vielä putkeen kaksi kilpailua Etelä-Afrikassa ja yhden Mauritiuksella.
Vakiocaddie Väinö Viitaharju ei päässyt tämän viikon kisaan mukaan, mutta on työnantajansa apuna kolmessa seuraavassa.

”Kesän sairastelujen vuoksi jäi kisoja pelaamatta. En myöskään mahtunut kiertueen finaalikisoihin Sun Cityyn ja Dubaihin. Sain silloin huilata ja treenata.”

”Kun päätin tulla tähän kisaan, oli lopulta jopa helppoa tehdä päätös kaikkiin neljään kisaan osallistumisesta.”

Alkaneella kaudella Välimäellä on käytössään voittajakategoria helmikuun 2020 Oman Openista. Toinen sija Johannesburgissa antaa uskoa siihen, että pirkkalalaisella on eväitä haastaa kiertueen tähtiä myös isommissa kisoissa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa