Hyppää sisältöön

Sami Välimäen peli mainiossa tikissä tiiltä viheriölle: ”Putti ei vaan uponnut”

Sami Välimäki pelasi toisen kerran urallaan ja toisen kerran peräkkäin majorissa parin alittaneen kierrostuloksen. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (76-68-70,+1) pelasi vahvasti tiiltä viheriölle kolmannen kierroksen Royal Liverpool Golf Clubilla, mutta putteri kädessään hän jäi lähes viisi lyöntiä perjantain tasostaan.

Sami Välimäki lähti kolmannelle kierrokselle sijaluvulta 39:s ja yhteistuloksesta +2 pelattuaan perjantain viimeisessä ryhmässä päivän viidenneksi parhaan tuloksen 68,-3.

Lauantain kierroksen päätyttyä yhteistulos oli +1, sijaluku 41.

Tuloslistalla saattaa hyvän tulostason johdosta Välimäen sijoitus pudota vielä muutamalla, mutta hän on tiukasti kiinni keskiryhmässä.

Pelikaverina oli major-voittaja Danny Willett.

”Englantilaispelaajan kanssa pelaaminen toi yllättävänkin paljon lisää pöhinää ryhmämme perään”, Välimäki havainnoi.

Kenttää kiersi parivaljakon molemmin puolin huomattava määrä supertähtiä, jotka hakivat nopeaa nousua kohden kärkikahinoita.

Välimäen kenttäpeli ykkösella osui kohdilleen. Avaus karheikkoon lähestyminen 148 metristä reilun metrin päähän.

Birdieputti ei yllättävää kyllä uponnut. Kierroksen toisella puoliskolla Välimäki missasi myös toisen putin alle 1,5 metrin matkalta.

Kenttäpeli oli kuitenkin vahvaa tiiltä viheriölle. Päivän ensimmäisen birdiensä hän teki viidennellä (par-5) jossa tarjolla oli 15 metrinen eagle-putti.

Tämä ei pudonnut, mutta birdietili tuli avattua. Myös monta muuta hyvää birdiepaikkaa hän jätti hyödyntämättä.

”Se oli päivän henki. Pelasin oikein hyvin. Parempi tulos olisi pitänyt saada aikaan.”

Avauksissa tilasto oli riittävän hyvä (+0.67), samoin lähestymisissä (+0.44) ja viheriöiden ympäristössä (+0.90)

Puttitilastot pakkasella

”Puteissakaan ei ollut mitään vikaa, ne vaan eivät tänään uponneet.”

Tilastot vahvistavat saman.

Strokes Gained -tilastossa Välimäki jäi (-1,68) lyöntiä keskiarvosta, jonka hän perjantaina ylitti tuplasti (+3.4) positiiviseen suuntaan.

”Mielestäni viheriöt olivat tänään syystä tai toisesta aavistuksen aiempia päiviä hitaampia”, Välimäki analysoi.

”Sunnuntaille ei tarvitse keksiä mitään uutta. Kenttäpeli on kohdillaan, putteja vaan tehokkaammin sisään”, Välimäki määritteli.

Iltapäivän viimeisten pelaajien oltua vasta alkumetreillään Välimäellä oli takamatkaa kärkikymmenikön viimeisiin pelaajiin neljä lyöntiä.

”Lauantain kierroksen valmistautumiseen aikaa oli niukalti (13,5 h) mutta hyvin se siltä osin meni. Nyt alkaa tuntua kokonaisvaltaisesti olo aika väsyneeltä. Onneksi palautumisaikaa on huomattavasti enemmän ennen finaalikierroksen käynnistymistä.”

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Jon Rahmilla vahva nousu

Aamupäivän pelaajista kovinta nousua teki Jon Rahm (74-70-63,-6) jonka lauantain tulos oli kisan toistaiseksi paras.

Tommy Fleetwood (-6/3) kavensi Brian Harmanin (-9/3) johdon Rahmin tavoin jo kolmeen lyöntiin kierroksen alkuhetkillä, joka antoi uskoa myös muille takaa-ajajille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa