Sami Välimäen peli heräsi henkiin– Tapio Pulkkanen kaksi lyöntiä toisesta sijasta Ras al Khaimahissa

Sami Välimäki sai viikonlopuksi töitä ja mieluisan haasteen kärkimiesten takana. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (73-65,-6) nousi perjantaina 74 sijaa, Tapio Pulkkanen (70-67,-7) pusersi itsensä 14:ksi ennen kahta viimeistä kierrosta.

Ras Al Khaimahissa pelataan odotetusti erittäin tasaista DP World Tourin kisaa. Suomalaisittain on iloista, että iskuetäisyyden päässä kärjestä on kaksikin kotimaista pelaajaa.

Iltapäivällä Tapio Pulkkasen tavoin pelanneella Sami Välimäellä oli kauden paras päivänsä Al Hambra Golf Clubilla.

Viisi aiempaa kisakierrostaan samalla kentällä reilun viikon aikana keskiarvolla 72,0 lyöntiä pelannut Välimäki alitti parin ja keskiarvotuloksensa seitsemällä lyönnillä.

Bogeja kortissa ei ollut, seitsemästä birdietä huomionarvoisin tuli kahdeksannella. Välimäki löi par-viitosella toisen lyöntinsä villisti vasemmalle.

Kolmas lyönti jäi reiästä vielä 27 metrin päähän. Viheriön ulkopuolelta hän pisti pallon reikään, uhka bogista vaihtui jo päivän viidenneksi birdieksi.

Momentum pysyi päällä, eikä Välimäki lipsunut myöskään toisella puoliskolla.

Sisääntulossa hän teki perättäiset birdiet helpoiksi luokitelluilla väylillä 13-14 ja sai tuloksekseen 65,-7.

Edellisen kisan viikonlopun (74-73) ja torstain tulokseen (73) nähden kasvojenpesu oli lähes täydellinen. Nousua tuli 74 sijaa 30:ksi.

Sami Välimäki: ”Nyt olisi aika pelata myös hyvä hyvä viikonloppu”

Välimäki ei ollut yllättynyt huipputuloksestaan.

”Sain mainion startin, ne ovat olleet liian monasti kompastuskivenä. Iloinen ja tuloksen kannalta ratkaisevaa tietysti oli, että pystyin kantamaan pelin hyvin läpi päivän. Siinä tuli apuja lähipelistä, pelastelin hankalia paikkoja.”

Jatkoon pääsy on kolmas neljässä kisassa. Abu Dhabissa Välimäki löi tauluun viikonloppuna tulokset 76-77, edellisviikolla Ras al Khaimahissa luvut olivat 74-73.

Molemmmissa kisoissa hissi vei kolmatta kauttaan pääkiertueella pelaavaa Välimäkeä kovaa kyytiä alas.

”Odotan itseltäni kahta tasapainoista kierrosta, siihen pitäisi olla kaikki edellytykset”, Välimäki suunnitteli.

Tasaisessa kilpailussa pirkkalaisella on vain kolme lyöntiä toiseen sijaan, kisaa johtavaan Ryan Foxiin (-12) kuusi lyöntiä.

Tapio Pulkkanen: ”Oivallus kierroksen aikana toi tuntuman peliin”

Tapio Pulkkanen valitteli avauspäivän jälkeen lyöntinsä toimimattomuutta, eikä perjantaina vire ollut kierrokselle lähdettäessä juuri parempi.

”Oli hankalaa myös harjoituspäivinä. Sain kuitenkin tänään kierroksella pienen oivalluksen. Loppupuolella alkoi kulkea aika hyvinkin. Myös treenisessio kiekan jälkeen vahvisti tuntemuksia. Mielenkiinnolla odotan viikonloppua”, Hattu-Tapio viestitti golfpuhteidensa päätyttyä.

Edellisen viikon kisassa samalla kentällä Pulkkanen sai lauantaina parasta esiin tuloksellaan 64,-8. Sunnuntaina hän oli ennen viimeistä yhdeksikköä vain kahden lyönnin päässä kärjestä.

Nyt hän on kaksi lyöntiä toisesta sijasta ja viisi kokeneesta Ryan Foxista, jonka ainoa voitto DP World Tourilla on Australiasta alkuvuodelta 2019.

Suomalaisten starttiajat lauantaina:

7.43 Sami Välimäki – David Law – Matthieu Pavon

8.27. Tapio Pulkkanen – Hurley Long – Laurie Canter

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana myös viikonloppuna.

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä. Tästä palveluun >>