Sami Välimäen draiverin pinta hajosi Belfryssa – Daniel Hillierin superkiri toi voiton British Mastersissa

Sami Välimäki ei ehtinyt murehtia mailarikkoaan Belfryssa, vaan suuntasi kiireellä lentokentälle. Viikon tauon jälkeen seuraavat kisat ovat Scottish Open, sekä The Open. Kuva: Getty Images

Kärkikymmenikön kannassa ennen kahta viimeistä reikää ollut Välimäki menetti mahdollisuutensa draiverin rikkoontumisesta aiheutuneisiin heikkoihin avauksiin. Lopullinen sijoitus oli 34. Daniel Hillier murskasi Brabazon Coursen par-viitoset sunnuntaina keskiarvolla 3,33 ja saavutti ensimmäisen voittonsa pääkiertueella.

Sami Välimäki pelasi kolme kierrosta British Mastersissa tuloksellisesti, ja etenkin sijoituksen osalta nousujohtoisesti.
Neljännelle kierrokselle hän lähti vain kolme lyöntiä kärkimiehiä jäljessä sijalta 11.

Sunnuntaina Välimäki teki 14:n ensimmäisen väylän aikana kaksi birdieä ja kaksi bogia.
Edessä oli vielä kaksi par-viitosta, jotka pelattiin sunnuntaina yhteensä keskiarvolla 4,55.

Yksi birdie ja kolme paria olisi tuottanut yhdeksännen sijan.

Välinerikko vei mahdollisuudet

Sami Välimäelle koki kuitenkin sisääntulossa välinerikon.

”Pelasin tänään tosi hyvin. Sisääntulossa draiverin face, pinta hajosi. Maila ampui kolme kertaa pallon matkaan ilman normaalia kierrettä. Viimeisellä spinniä tuli puolestaan valtava määrä, 5 000 kierrosta minuutissa”, Välimäki harmitteli.

Sisääntulon kaikki puumailalla lyömänsä avaukset menivät ympäriinsä, mutta eivät väylälle. Birdie jä tekemättä sisääntulon ensimmäisellä par-viitosella (15.)

Toisella par-viitosella (17.) avaus päätyi oikealle, toiselle väylälle. Korttiin merkattiin toiveissa olleen birdien, jopa eaglen sijaan bogey.

Viimeisellä reiällä ylimääräistä spinniä ottanut pallo päätyi vesiesteeseen, jonka kautta korttiin tuli tuplabogey.

Kaksi viimeistä reikää kolme yli parin

Par-viitoset olivat Brabazon Coursella vaikeita Välimäelle jo ennen mailan rikkoutumista. Hän pelasi neljän päivän kokonaissaldona kentän kolme par-viitosta (12 reikää) kaksi yli parin.

Ensimmäisellä kierroksella hän työsti myös kentän ykkösellä (pelijärjestyksessä kymmenes) triplabogeyn.

Hyvää oli etenkin se, että ensimmäisen päivän takaiskut Välimäki kesti hyvin, ja kolmannen kierrroksen seitsemän birdieä nostivat hänet jopa voittotaistoon.

Mahdollisuuksia oli huomattavasti enempään. Tuloksin 74-70-68-75,-1 sijaluvuksi tuli 34.

DP World Tourin pistelistan sijoitus 19:s säilyi muuttumattomana.

Daniel Hillier superjakso toi voiton

British Mastersissa pelaajat olivat kahden kierroksen jälkeen vain seitsemän lyönnin sisällä. Mikään yllätys ei ollut se, että kärkimiehet vaihtuivat tiheään tahtiin viikonloppuna.

Sunnuntaina superyllättäjä oli useimmille ”nevöhöörd” -sarjaan menevä USA:n 34-vuotias Gunner Wiebe.

Golfammattilaisena pitkään vaikuttanut Wiebe on ehtinyt heikkojen jaksojen ja loukkaantumisten aikana toimi muun muassa Uber-kuljettajana.
Tälle kaudelle hän sai DP World Tourille kortin, mutta 16 ensimmäistä kisaa eivät ole menestystä tuottaneet.

Finaalikierroksella Wiebe teki kärkimiesten edellä tuloksen 66-,6 ja teki pohjatuloksen -8.

Tämä tulos kesti kaikkien muiden, paitsi Daniel Hillierin viimeisten reikien kirin.

Uusi-Seelantilainen lähti viimeisellä kierrokselle samasta tuloksesta kuin Sami Välimäki (-4). Kun peräkkäisissä pareissa kiertäneillä Hillierillä ja Välimäellä oli neljä reikää pelaamatta, Hillier (-5) oli lyönnin Välimäkeä (edellä).

Tiet erkanivat tuloslistalla Hillierin tehtyä molemmilla par-viitosilla eaglet, niiden väliin parin ja päätösreiälle parin.

Kierrostulokseksi tuli sama 66,-6 kuin Wiebelle, joka jakoi kakkostilan DP World Tourin ikuisen kakkosen Oliver Wilsonin kanssa.

24-vuotiaalle Hillierille voitto oli makoisa.

Se toi paitsi 547 411 €, myös kutsun The Openiin. Palkintojenjaossa Hillier pääsi poseeraamaan ja vaihtamaan ajatuksia kisan isännän, The Openin kolmasti voittanen Sir Nick Faldon kanssa.

Hillierilla oli edellisessä kisassaan Saksassa viimeisellä kierroksella vahva ote BMW International Championshipin voittoon, mutta ote kirposi, sijoitus vaihtui kolmanneksi.

Brabazon Coursella Hillier oli murskaavan kova paitsi neljäntenä päivänä (birdie,eagle, eagle), myös yhteistuloksessa, joka oli 12 reiän aikana yhdeksän alle, 11 lyöntiä Välimäkeä parempi.