Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä vahva nousu Italian Openissa – Tapio Pulkkanen kärkikolmikon varjona Roomassa

Sami Välimäelle viimeisen päivän nousu on hyvin merkityksellinen myös DP World Tourin pistelistan sijoituksen osalta. Kuva: Getty Image

Sami Välimäki (72-70-71-68,-3) säästi parhaan kierroksen sunnuntaille ja nousi sijalle 21:s.

Tapio Pulkkanen puolestaan kipusi lauantain tavoin kärkitaistoon, vain lyönnin päähän kärjestä kierroksensa ensimmäisellä kolmanneksella. Loppu oli murheellinen, Hattu-Tapio teki 12 viimeisen reiän aikana kahdeksan bogia pudoten kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Kalle Samooja oli Italian Openissa paras suomalainen yhdeksännellä sijallaan.

P

Tapio Pulkkanen teki Marco Simone Golf Clubin ensimmäisellä yhdeksiköllä kolme birdieä, niiden välissä myös kaksi bogia. Kympillä Pulkkanen teki kolmannen boginsa, mutta kuitasi sen heti seuraavalla päivän neljännellä birdiellä.

Hattu-Tapiolla oli erinomaiset paikat hilautua kärkikiparin kantaan. Kahdella seuraavalla (12-13) hänellä oli muutaman metrin birdieputit, jotka kaartoivat tuskastuttavan läheltä reikää ohi.

14:s tuotti korttiin bogin, jonka jälkeen ero kärkeen oli jo viisi lyöntiä. Pulkkasen puhti loppu. Bogeyputki venyi kierroksen loppuun asti(14-18).

Viimeisen 12 reiän aikana niitä kertyi peräti kahdeksan. Kierrostuloksin (67-71-68-75,-3) sijaluvuksi tuli 16:s. Laiha lohtu on toki se, että sijoitus on Pulkkaselle kauden paras.

Samoojalla hurja kiri

Kolmannella kierroksella lostanut Kalle Samooja (68-74-66,-5) aloitti sunnuntaina kahdella bogeylla. Ulosmenon aikana hän teki myös yhden birdien.

Sisääntulon alkuun turkulaisen kuittasi päivän kolmannen boginsa. Tässä vaiheessa hän oli tuloslistalla vain niukasti 20:n joukossa

Birdiet väylillä 12 ja 13 nostivat hänet viisi kärkikymmenikköön tuloksella -5. Kiri ei jäänyt tähän, Samooja pääsi puttaamaan birdiet vihieröillä 14 ja 16 lyhyiltä matkoilta. Tässä vaiheessa sijoitus oli kuudes.

Samooja kierros päättyi kahteen bogiin, joista huolimatta turkulainen nousi mainiosti yhdeksänneksi.

Sami Välimäki lähti kierrokselleen sijalta 37:s. Sunnuntai oli Välimäeltä hyvä rutistus. Hän teki oman parhaan tuloksensa (72-70-71-68,-3). Sijaluku on lopullisella listalla 21, joka on uran paras sijoitus Marco Simone Golf Clubilla

Tulospalvelu

Etsi luettavaa