Sami Välimäellä seitsemän birdien päivä The Belfrylla – nousi kolmen lyönnin päähän kärjestä

Sami Välimäki pääsee sunnuntain finaalikierrokselle erinomaisesta asemasta kello 14.30 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki (74-70-68,-4) loikkasi lauantain aamukierroksellaan British Mastersissa peräti 39 sijaa oikeaan suuntaan, sijaluvulle 11. Eroa kärkeen kutistui perjantain jälkeisestä kuudesta vain kolmeen lyöntiin.

Ero kärkimiesten ja viimeisten viikonlopun kierroksille selvinneiden välillä oli kisan puolivälissä vain seitsemän lyöntiä. Selvää oli, että tuloslista elää viikonloppuna tavanomaista enemmän.

Sami Välimäki (par) oli kuuden lyönnin päässä kärkiryhmänä pelanneista Justin Rosesta (-6) ja Antoine Roznerista (-6).

Nokia River Golfia edustavan Välimäen sijoituksen petraantuminen lauantaina oli vauhdikkaampaa, kuin rohkeimmatkaan uskalsivat toivoa.

Kolmannen kierroksen jälkeen Rose ja Välimäki ovat samassa yhteistuloksessa (-4), Rozner (-3) lyönnin suomalaista jäljessä.

Välimäen kolmannen kierroksen tulos (68,-4) oli kovaa valuuttaa, hän lähtee finaalikierrokselle kolme lyöntiä kuutta kärkipelaajaa, joiden tulos on -7.

Bogeyt tulivat halvalla tavalla

Välimäki teki kierrroksellaan peräti seitsemän birdieä. Bogeja kertyi kolme. Ensimmäisessä hän hävisi itselleen lähipelitaiston otettuaan 5,4 metrin matkalta kolme lyöntiä.

Kirvelevimmältä oletettavasti maistui 17:n väylän bogey par-viitosella. Kahdella lyönnillä viheriöbunkkerissa 23 metrin päässä reiästä ollut Välimäki löi vauhdilla pitkälti yli viheriön, josta reiän löytäminen vaati vielä kolme lyöntiä. Kolmas bogey tämän jälkeen päätösväylällä aiheutui lähipelin epätarkkuudesta.

Supertähdet suomalaisen takana

68 lyöntä oli päivän parhaita. Edellä on 18 pelaajaa, joiden joukosta ei kuumia nimimiehiä löydy. Kuudesta ykköstilaa jakavasta pelaajasta parhaassa vireessä on lukuisia top 10-sijoituksia saavuttanut Joost Luiten.

Välimäen takana kovimpia näytöiltään ovat Antoine Rozner, Min Woo Lee, sekä Adrian Meronk.

Tasokas päätöskierrros antaa Välimäelle hyvät mahdollisuudet jopa voittoon. Päinvastaisessa tapauksessa sijoitus laskee kovaa kyytiä kohden keskiryhmää.

Juhannuksena pelatussa Saksan kisasssa Välimäki oli ennen päätöspäivää kahdeksas, kuusi lyöntiä kärjestä. Viimeinen kierros oli epäonnistuminen, sijoitus oli lopulta 18.

Välimäki pääsee jatkamaan kiriään Belfryssa klo 14.30 yhdessä Portugalin Ricardo Santosin kanssa.

Kärkiparissa (15.20) kiertävät Joost Luiten ja Guido Migliozzi.

Elisa Viihde Viaplay näyttää neljännen päivän suorana.