Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä sähäkkä startti uuteen kauteen – etuysi kuusi alle parin!

Sami Välimäki teki etuysin loppuun neljä perättäistä birdieä ja nousi kärkeen Joburg Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki sai erinomaisen alun tänään alkaneeseen uuteen DP World Tour -kauteen. Hän johti Joburg Openia vielä 11 reiän jälkeen, mutta sitten tapahtui jotain ikävää.

Sami Välimäki aloitti uuden DP World Tour -kauden aikaisin aamulla Etelä-Afrikassa. Ja hyvin aloittikin, sillä suomalainen pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää peräti kuusi alle parin.

Kymppireiältä startannut Välimäki teki heti ensimmäiselle reiälle birdien. Toinen tuli 13. reiälle ja loput neljä perättäin rei’ille 15, 16, 17 ja 18.

”Tosi hyvää lyömistä raudoilla. Pääsin kokoajan hyville paikoille”, Välimäki kuvaili ensimmäistä puolikasta.

Vielä 11 reiän jälkeen Välimäki oli samassa kuusi alle tuloksessa ja jakoi johtopaikkaa, mutta sitten tapahtui jotain todella harmillista…

Takaysinsä kahdelle ensimmäiselle reiälle Välimäki onnistui siis tekemään parit, mutta kolmannelle reiälle syntyi todella ikävä tripla, kun suomalainen sortui kahdeksikkoon par 5 -reiällä.

Hän yritti lyödä raffista matalaa, punch-lyöntiä viheriölle, mutta pallo plumpsahti veteen. Sitä seurannut wedge 80 metristä jäi lyhyeksi, josta Välimäki otti vielä kaksi chippiä ja puttia.

Tuon reiän jälkeen Välimäki putosi tulokseen -3 ja jaetulle kymmenennelle sijalle.

Välimäki kuitenkin toipui triplasta nopeasti, sillä hän teki birdiet rei’ille viisi ja kuusi.

”Sain pari birdieä loppuun ja olisi ollut vielä lisää paikkoja, mutta hyvä taistelu kaiken kaikkiaan. Totta kai harmittaa kentän helpommalla väylällä tehdä tripla, mutta enää sille ei voi mitään”, Välimäki tuumasi.

Tällä hetkellä Välimäki jakaa kolmatta sijaa tuloksellaan -5. Kisan kärjessä on Saksan Nick Bachem tuloksella -7 ja toisen on Ranskan Romain Langasque tuloksella -6.

Kisa on vielä iltapäivän lähtijöiden osalta kesken.

Australiassa kolmen kärki

Samaan aikaan pelataan DP World Tourin kilpailua myös Australiassa, jossa aikaeron vuoksi avauskierros on ehditty pelata jo loppuun. Siellä johdossa ovat Australian Min Woo Lee, Jason Scrivener ja John Lyras, jotka pelasivat kierroksen kuusi alle parin.

Ennakkosuosikeista isäntämaan Adam Scott (-5) jakaa neljättä sijaa. Australian Cameron Smith, Tanskan Nicolai Højgaard ja Puolan Adrian Meronk pelasivat puolestaan kolme alle parin, mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 14. sijaan.

Tulospalvelu (Joburg Open) | Tulospalvelu (Australian PGA Championship)

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Etsi luettavaa