Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä kaksi lyöntiä liikaa – Thomas Detry huudattaa belgialaisia Antwerpenissa

Thomas Detry saa lauantaina entistä suuremmat yleisömassat peräänsä Tuoko yritys numero 146:s vihdoin voiton pääkiertueella. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki (73-69,par) karsiutui Antwerpenissa pelattavassa kisassa, jossa katseet kohdistuvat kotimaassaan pelaavaan Thomas Detryhyn, joka havittelee ensimmäistä pääkiertueen voittoaan viikonloppuna.

Sami Välimäen peli oli perjantaina huomattavasti ensimmäistä kierrosta parempaa etenkin lähestymisten osalta. Välimäki omasi vielä kaksi reikää ennen loppua mahdollisuudet viikonlopun kierroksille.

17:lla (par-5) hän pamautti noin 240 metrin matkalta toisen lyöntinsä reilun kahden metrin päähän, mutta missasi eagle-putin.

Birdie viimeisellä olisi tuonut paikan, mutta oikealle väylästä päätynyt avaus söi mahdollisuuksia. Tuloskorttiin kirjattiin bogey, joka johti kauden kolmanteen karsiutumiseen kahden lyönnin marginaalilla.

Muita suomalaisia ei ollut kisassa mukana.

Pöytä on katettu Thomas Detrylle

Soudal Open on 17:s Belgiassa pelattava DP World Tourin kisa. Kilpailun voittajien listalta löytyy etenkin 1990-luvullla laaja kattaus siloisia maailmantähtiä, kuten Nick Faldo, Miguel Angel Jimenez, Lee Westwood ja Jose-Maria Olazabal.

Isäntämaan ykköstykki Thomas Pieters on siirtynyt LIV Golfin kisoihin. Thomas Detry on tehnyt hänen vanavedessään hyvää nousua kohden pääkiertueen kärkeä jo usean vuoden ajan.

Voittaminen ei vaan pääkiertueella ole luonnistunut. Siitäkin huolimatta, että amatöörinä hän oli melkoinen tähti ja voittokone.

Ammattilaiseksi siirryttyään Detry voitti ensimmäisellä kaudella Challenge Tourilla Bridgestone Challengen 12 lyönnin marginaalila. Yhteistulos oli -29, molemmat kiertueen ennätyksiä.

World Cupin Detry ja Pieters voittivat Belgialle syksyllä 2018.

Odotukset ovat olleet todella korkealla. Ja kyllä belgialaisella on paikkoja ollut.

DP World Tourilla Detry on sijoittunut viidesti toiseksi ja viidesti kolmanneksi. Sijoilla 4-10 hän on ollut 19 kertaa. Kisoja on plakkarissa jo 145.

Harvinaisuuksien sarjaan Detry menee silläkin mittarilla, että hän on ollut pitkään maailmanlistalla sadan joukossa – parhaimmillaan 71:s – mutta ei ole voittanut pääkiertueella.

Edellisvuoden toiselta puoliskolta asti belgialainen on rakennellut uraa USA:ssa. Korn Ferry Tourin kautta hän pääsi PGA Touriille, jossa paras sijoitus on – luonnollisesti – toinen.

Meneillään olevassa kilpailussa Detry (-9) lähtee viikonloppuun kolmannelta sijalta valtavat odotukset ja varmasti paineetkin niskassaan.

”Ensimmäisen voiton saavuttaminen olisi upeaa. Kotikisassa se olisi unelmien täyttymys. Vaikka tällä hetkellä pelaankin valtameren takana USA:ssa, kuulen ja tunnen kuinka paljon yleisö minua kannustaa.

Kisaa johtaa avauspäivän tavoin Ruotsin Simon Forström (-11). Ranskan Jeong weon Ko (-10) on lyönnin päässä.

”Paperilla” kärkipari, kuten myös muut voitontavoittelijat Detryn takana ovat häntä heikompia meriiteiltään ja tuloskunnoltaan.

Sekin on hyvä muistaa, että yksikään begialainen ei ole voittanut kotimaassaan pelattua pääkiertueen kisaa.

Thomas Detry on viikonloppuna kovan paikan edessä.

Elisa Viihde Viaplay näyttää myös viikonloppuna kilpailun suorana. Detry ja yleisömassat lähtevät liikkeelle kello 14.40.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa