Hyppää sisältöön

Sami Välimäki johtaa Vierumäellä: ”Eagle-lopetus oli hieno bonus”

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki johtaa Vierumäki Finnish Challengeä, kun toinen kierros on vielä kesken. Välimäki pelasi huikean tuloksen 65, mikä riittää tässä vaiheessa selvään kärkipaikkaan.

Sami Välimäki onnistui loistavasti Vierumäen Challenge Tourin kilpailun toisena päivänä. Nuori nokialainen pelasi tuloksen 65 (-7) ja johtaa kilpailua tällä hetkellä (20.10) lyönnillä.

”Puttaaminen oli tänään tosi hyvää. Muutama pitkä sisään, eikä lyhyitä mennyt ohi”, Välimäki sanoi kierroksen jälkeen.

Välimäellä oli jäljellä kolme reikää, kun kilpailu keskeytettiin veden valtaan joutuneiden viheriöiden takia yli neljän tunnin ajaksi. Kilpailua päästiin jatkamaan klo 17.30 sateen lakattua. Vierumäellä satoi tänään lähes taukoamatta aamusta pitkälle iltapäivään.

Tauon aikana Välimäki tappoi aikaa juttelemalla kavereidensa kanssa ja kävi syömässä. Ennen paluuta kierrokselle Välimäki kävi rangella lämmittelemässä rangella. 

”Amatöörikisoissa ei olla päästy lämmittelemään”, Välimäki sanoi.

Eagle kruunasi hienon päivän

Nuori amatööri teki kolmanneksi viimeiselle reiän kahden putin parin (par 3), mutta seuraavalla reiällä hän löi pallon todennäköisesti arviointivirheen takia pallon parikymmentä metriä pitkäksi. Kun lob-lyönti epäonnistui, Välimäen korttiin merkittiin kierroksen toinen bogi.

Välimäen viimeinen reikä oli numero yhdeksän, joka on lyhyenä par-viitosena selvä birdie-reikä. Hän iski avauksen keskellä latua, josta löi täydellisen lähestymisen pitkällä raudalla noin neljän metrin päähän reikää. Tänään lippu sijaitsi aivan etureunassa. Välimäen rautalyönnin mitta oli täydellinen ja kun putti onnistui, Välimäen korttiin merkittiin viimeiselle reiälle eagle.

”Se oli hyvä bonus”, Välimäki sanoi.

Välimäki nousi sen ansiosta yhteistulokseen -10, mikä riittää tässä vaiheessa peräti kolmen lyönnin johtoon. Kilpailun toista sijaa pitävät hallussaan Ruotsin Cristofer Blomstrand ja Walesin Rhys Enoch tuloksella -9. Heillä on vielä reikiä jäljellä, joten Välimäen johto on uhattuna. Pehmeät viheriöt ja muutenkin hyvät olosuhteet mahdollistavat tuloksenteon.

Kilpailun toista kierrosta ei ehditä pelata tänään loppuun, vaan sitä jatketaan lauantaina aamulla.

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 3.-6.8. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Etsi luettavaa