Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä tuttua peliseuraa Scottish Openissa – neljä suomalaista osallistuu 7 miljoonan dollarin Scottish Openiin

Mikko Korhonen

Tällä viikolla on luvassa huippugolfia, kun Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen starttaavat huomenna Scottish Openiin, joka on osa European Tourin rahakasta Rolex Seriesiä.

Sami Välimäki palaa kilpagolfin pariin yhden viikon kisatauon jälkeen, kun US Openissa pari viikkoa sitten debytoinut nokialainen osallistuu Scottish Openiin Kalle Samoojan, Mikko Korhosen ja Tapio Pulkkasen kanssa.

Suomalaisten lisäksi kisassa on mukana varsin nimekäs osanottajakaarti, sillä maailmanlistan 50 parhaan joukosta mukana on peräti yhdeksän pelaajaa, muun muassa Tommy Fleetwood, Matthew Fitzpatrick, Danny Willett ja Lee Westwood. Kiertueen rankingin 20 parhaasta lähtöviivalla on peräti 14 pelaajaa.

Ja miksei olisi, sillä kisa kuuluu Rolex Seriesiin ja palkintorahaa on jaossa peräti 7 miljoonaa dollaria. Voittaja kuittaa yli miljoona euroa ja kakkonekin noin 700 000 euroa.

Kisa pelataan hohdokkaalla The Renaissance Clubilla, joka lukeutuu Skotlannin parhaiden kenttien joukkoon.

”Linksiä luvassa ja hienossa kunnossa on kenttä. Viime vuonna kenttä ei ollut kovin napakka, mutta nyt se on ihan links-kunnossa”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Korhonen pelaa voittajaporukassa

Korhonen starttaa kisaan päivän viimeisessä ryhmässä. Hän saa seurakseen Hollannin Joost Luitenin ja Ranskan Victor Dubuissonin. Kolmikolla on yhteensä yhdeksän European Tour -voittoa.

Luitenilla voittoja on kuusi, Korhosella ja Dubuissonilla kaksi mieheen.

Koronan vuoksi kisa pelataan ilman yleisöä, mikä vaikuttaa Korhosen vuoksi kisan atmosfääriin.

”Iso kisa tällä viikolla, mutta eipä juuri näy muutosta ilmapiirissä, puuttuu kyllä ison kisan tunnelma täällä. Ei mahda mitään, näillä mennään nyt. Katsellaan, miten lähtee kisa kulkemaan”, Korhonen sanoi.

Korhonen ja kumppanit starttavat kymppitiiltä klo 15.44 Suomen aikaa.

Välimäki ja Pepperell kohtaavat jälleen

Myös Välimäen ryhmässä jokaisella pelaajalla on kokemusta voitosta. Mielenkiintoisin hahmo ryhmässä on kaksinkertainen ET-voittaja Eddie Pepperell, jonka kanssa Välimäki pelasi kaksi kierrosta US Openissa.

Pepperell tunnetaan muun muassa itseironisista Twitter-päivityksistään. Tällä viikolla hän vertasi itseään Donald Trumpiin: ”Minua Trumpia yhdistää tänä vuonna yksi asia: kumpikaan ei tule maksaamaan yhtään veroja.”

Pepperell viittaa tällä tietenkin siihen, etteivät pelit ovat sujuneet kovinkaan hyvin. Pepperell on tienannut tänä vuonna ainoastaan 80 000 euroa palkintorahaa, jotka eivät välttämättä kata hänen kulujaan kiertueella. 

Trion täydentää nuori Garrick Higgo, joka voitti Portugal Mastersin pari viikkoa sitten. 21-vuotias on tulevaisuuden nimiä, hän voitti aiemmin helmikuussa myös Sunshine Tourin Tour Championship-kilpailun.

Välimäen lähtöaika huomenna on klo 14.05 Suomen aikaa. 

Pulkkanen tykittäjien ryhmässä

Pitkälyöntinen Tapio Pulkkanen pääsee puolestaan vertaamaan draiviensa mittaa Etelä-Afrikan Shaun Norrisin ja Belgian Nicolas Colsaertsin kanssa. Koko kolmikko mahtuu kiertueen 30 pitkälyöntisimmän pelaajan joukkoon.

Heistä pisimmälle lyö Pulkkanen, jonka avauksien keskimitta on ollut tällä kaudella peräti 322,2 jaardia. Pulkkanen on lyönyt tällä kaudella kiertueella 13:nneksi pisimpiä avauksia.

Colsaertsin lyöntien keskimitta tällä kaudella on ollut 315,9 ja Norrisin 315,6 jaardia. 

Pulkkasen ryhmä starttaa kierrokselle klo 15.44 Suomen aikaa ykkösen tiiltä.

Samooja saa seurakseen Antcliffin ja Brobergin

Kalle Samooja saa kirittäjäkseen Australian Maverick Antcliffin ja Ruotsin Kristoffer Brobergin. Antcliff on kovassa vedossa. Hän sijoittui viime viikolla Irish Openissa jaetulle kolmannelle sijalle. Sen sijaan Broberg on musta hevonen. Hän pelaa Medical Extension -kategorialla.

Broberg nousi kaudella 2013 Challenge Tourilta pääkiertueelle otettua kolme salamavoittoa haastajatasolla kolmessa viikossa elokuun aikana. Kisoista yksi oli Finnish Open. Kauden neljäs CT-voitto tuli lokakuussa.

Huippukauden jälkeen hän nousi vääjäämättä kohti golfin huippua ja sijoittui vuonna 2015 kiertueen rankingissa 14:nneksi voitettuaan Kiinassa pelatun BMW Mastersin ja miljoona euroa. Uusinnassa hän kaatoi Patrick Reedin!

Valitettavasti uraa ovat sävyttäneet lukuisat loukkaantumiset, ja hän on valahtanut maailmanlistalla 1 900:n heikommalle puolelle.

Samooja lähtee kierrokselle ennen Korhosta klo 15.33 Suomen aikaa.

Suora lähetys kisasta alkaa klo 13.30.

Lähtöajat

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta

Etsi luettavaa