Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä mielenkiintoinen pelikaveri WGC-kisassa – kaksinkertaisella major-voittajalla on kykyä taikoa palloon melkoisia kierteitä

Sami Välimäki

Bubba Watson ja Will Zalatoris ovat Sami Välimäen pelikaverit huomenna käynnistyvässä WGC-kisassa. Kolmikko starttaa kymppitiiltä päivän toiseksi viimeisessä ryhmässä.

Sami Välimäki saa huomenna WGC-tulikasteen klo 12.59 paikallista aikaa eli 19.59 Suomen aikaa. Maailmanlistalla sijalla 76 oleva nokialainen saa peliseurakseen todella mielenkiintoisen nimen, sillä Välimäki pelaa samassa ryhmässä Bubba Watsonin kanssa.

Watson, joka on tuoreella maailmanlistalla sijalla 52, on voittanut urallaan The Mastersin kaksi kertaa (2012 ja 2014) ja kuuluu lajin todellisiin väriläiskiin.

Vasemmalta puolelta pelaava yhdysvaltalainen tunnetaan pallotaiturina, jonka kyvyssä työstää palloon erilaisia kierteitä tuntuu välillä olevan vain mielikuvitus on rajana.

Golfin historiaan on jäänyt lyönti vuoden 2012 Mastersista, jonka playoffin hän ratkaisi edukseen tällä maagisella suorituksella, jossa hän taivutti palloa yli 40 metriä vasemmalle keskeltä metsää.

Kahden major-voiton lisäksi Watson on saavuttanut urallaan kymmenen muuta PGA Tourin voittoa, joista kaksi on WGC-kilpailuista. Parhaimmillaan Watson on ollut maailmanlistalla toisena.

WGC eli World Golf Championship kerää yhteen PGA Tourin ja European Tourit parhaat pelaajat. Kilpailuista jaetaan pisteitä molempien kiertueiden rankingiin.

Myös rahaa on jaossa merkittäviä summia. Torstaina käynnistyvässä Workday Championship at The Concession -kisassa palkintopotissa on peräti 10,5 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on noin 1,8 miljoonaa dollaria ja kakkonenkin tienaa yli miljoonan, mikäli toista sijaa ei jaeta.

Välimäen ja Watsonin ryhmän kolmas pelaaja on Yhdysvaltain Will Zalatoris, joka on maailmanlistalla sijalla 48.

24-vuotias tulokas sijoittui viime vuonna US Openissa jaetulle kuudennelle sijalle ja otti yhden voiton PGA Tourin haastajakiertueella Korn Ferry Tourilla.

Kauden ensimmäinen WGC-kilpailu pelataan Floridassa The Concession -kentällä. Kilpailu siirrettiin Yhdysvaltoihin Meksikosta koronaepidemian takia.

Lähtöajat

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viaplay ja V Sport Golf -kanava

Etsi luettavaa