Sami Välimäellä hurja nousu maailmanlistalla – kolmanneksi nuorin 70:n ensimmäisen joukossa

Sami Välimäen sijoitus listalla oli vuodenvaihteessa 396:s

Sami Välimäen viides sija nosti hänet maanantaina julkaistulla maailmanlistalla sijalle 70. Alle 25-vuotiaista hän on yhdeksäs.

Sami Välimäen tuore sijoitus maailmanlistalla on suomalaispelaajista kaikkien aikojen toiseksi paras. Hänen edellä kaikkien aikojen listalla on vain Mikko Ilonen, joka kaudella 2014 oli 34 vuoden iässä 37:s.

Myös Kalle Samooja saavutti uransa parhaan sijoituksen (165.) Dubaista saamillaan pisteillä. Mikko Korhonen on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 84:s.

Suomalaispelaajien parhaat sijoitukset maailmanlistalla:

• Mikko Ilonen 37.  2014
  • Sami Välimäki 70. 2020
  • Mikko Korhonen 84.  2019
  • Kalle Samooja 165.   2020
  • Tapio Pulkkanen 167. 2018

Välimäen nousu maailmanlistalla ensimmäisellä ET-kaudellaan  on muihin suomalaisiin nähden aivan omassa luokassaan. Hän on noussut 326 sijaa 70:ksi.

Mikko Ilonen oli vuoden 2002 päätteeksi 255:s, Mikko Korhonen 2011 sijalla 611:s.

Kalle Samooja 177:s (2019) oli edellinen kotimaisten pelaajien sarjan ykkönen tässä sarjasssa.

Hovland, Macintyre ja Välimäki Euroopan parhaat nuoret pelaajat

Alle 25-vuotiaita sadan joukossa on 11. Heistä neljä on eurooppalaista.

Heinäkuun puolivälissä 22 vuotta täyttänyttä Välimäkeä nuorempia  hänen edellään olevista ovat huhtikuussa samaan ikään yltävä Matthew Wolff, sekä marraskuussa 22 vuotta täyttänyt Joaquin Niemann

USA:n Collin Morikawa (7.) sementoi elokuun PGA Championshipin voitollaan pitkäksi aikaa paikkansa kärkikymmenikössä.

Viktor Hovland voitti Sami Välimäen Dubaissa lyönnillä jääden kaksi voittaja Matthew Fitzpatrickista

GETTY IMAGES

Viktor Hovland (14.) kulkee junan tavoin kohden terävintä kärkeä. Norjalainen on saavuttanut lähes kaikki menestyksensä PGA Tourilla.

Kauden 2019 Vuoden tulokas ET:lla, Robert Macintyre (56.) on paras vasuri.

Sami Välimäki nousi sadan joukkoon lokakuun alkupuolella sijoituttuaan 13:nneksi BMW PGA Championshipissa. Uusin sijoitus Dubain kisan jälkeen on 15 parempi kuin aiempi henkilökohtainen ennätys.

Vuoden tulokkaan tittelistä Välimäen kanssa taistellut Rasmus Højgaard (86.) on 19-vuotiaana sadan joukkoon yltäneistä nuorin. Hän käväisi loppukesästä jo sijalla 63:s, mutta on pelannut syyskuun alusta varsin vaatimattomasti.