Hyppää sisältöön

Sami Välimäki viidentenä tähtien kilpailussa: ”Viimeisen reiän taisteltu par lämmitti mieltä”

Sami Välimäki on vain kahden lyönnin päässä toisesta sijasta Dubaissa

Patrick Reed oli ET:n finaalikisan toisen päivän kuningas. Sami Välimäki lähtee viikonlopun kierroksille viidenneltä sijalta.

Sami Välimäki on European Tourin huippujen joukossa Jumeirah Golf Estatesissa kuin kotonaan. Hän pelasi perjantaina toistamiseen tuloksen 69 jakaen viidettä sijaa kivakovan kolmikon Lee WestwoodTommy FleetwoodBranden Grace kanssa.

Ulosmenon Välimäki pelasi kaksi alle kolmella birdiellä ja yhdellä bogeylla omaten mahdollisuudet tässä vaiheessa jopa kärkikolmikkoon nousemiseen. Viimeisellä yhdeksiköllä kärkikahdeksikon muut pelaajat tekivät keskimäärin kolme birdieä, Välimäki vain yhden.

18. reiän avauksen hän löi veteen, mutta mainion wedgen ja putin myötä selvitti itselleen parin.

”Avaukset olivat tänään vaihtelevia. Niihin on saatava parempi ote. Jouduin sisääntulossa taistelemaan parien tekemiseen. Viimeisen reiän par kyllä lämmitti mieltä, bogiin lopettaminen par-viitosella olisi jättänyt illaksi huonon maun suuhun.” 

Pelikaveriksi kauden tulokkaan titteliä janoava suomalainen saa lauantaina Tommy Fleetwoodin.

Maailmanlistalla 11:ntenä oleva Patrick Reed on jo usean vuoden ajan ollut European Tourille lojaali jäsen, joka Mastersin ykköstilan myötä sai myös kunniajäsenyyden.

Runsaasta ET:lla kilpailemisesta huolimatta hän ei vielä ole voittoa ottanut, jos mukaan ei lasketa valtameren takaa hankittuja voittoja. Esimerkiksi WGC-kilpailut ja majorit lasketaan sekä European Tourin ja PGA Tourin tilastoihin.

Viikonloppuna  Reedilla on jälleen mahdollisuus heittää tämä apina selästään.

Kalle Samooja on puolimatkan krouvissa sijaluvulla 21 tuloksella kaksi alle parin (74-68).

Kauden tulokas on lähes varmasti pohjoismaalainen

Taistelussa kauden tulokkaan tittelistä Sami Välimäki kilpailee varsin tasaisesti Rasmus Højgaardin kanssa.

Mikäli nykyiset sijoitukset jäisivät voimaan, Välimäki olisi ET:n pistelistan 11:s, tanskalainen 16:s.

Lopullisen valinnan tekee European Tourin raati. Tulokkaista PGA Tourilla koko kauden pelannut Collin Morikawa on eurooppalaisten edellä, mutta hänen valintansa ei vähäisten kisojen takia ainakaan aiempana vuosina olisi onnistunut.

”Oma tavoitteeni on edelleen sama kuin ennen kisaa. Kymmenen joukkoon kipuaminen”, Välimäki viestitti myös ennen viikonlopun kierroksia.

Tulospalvelu

9 birdies ✔️
Current #DPWTC leader ✔️
Current Race to Dubai leader ✔️

Plenty for @PReedGolf to smile about #RolexSeries pic.twitter.com/iOHVo1miEE

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät myös viikonloppuna DP World Tour Championshipin suorina lähetyksinä. Lauantain lähetysaika klo 9–15.30.

Etsi luettavaa