Hyppää sisältöön

Sami Välimäki taistelee voitosta – viimeinen reikä Kalle Samoojan ja Mikko Korhosen kohtalona Kyproksella

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki selvitti ET:n kisassa ”karsintarajan” -6 puhtaasti tuloksin 66-66,-10. Kalle Samooja (-5) karsiutui lyönnillä, Mikko Korhosen tuplabogey jätti hänet kolmen lyönnin päähän jatkosta.

32 pelaajaa jatkaa lauantaina Kyproksella taistelua kisan kärkipaikoista. Jamie Donaldson (-12) on edellisviikon tavoin kärjessä, heikoin tulos jolla pääsi jatkoon oli -6. Tulokset nollataan kolmannen ja neljännen kierroksen alussa. Finaalikierrokselle otetaan 16 pelaajaa sekä samassa tuloksessa olevat.

18. reikä tuotti Kalle Samoojalle sunnuntain uusintatappion tapaan lauantaiaamuna karvaan pettymyksen. Turkulaiselle olisi riittänyt par, jonka hän varmasti tiesi reikää pelatessaan. Lyöntejä kertyi kuitenkin kuusi, joten sijaluvuksi tuli 33. ja kisasta karsiutuminen.

Hurjan kirin toisen kierroksen puolivälissä ottanut Mikko Korhonen lähti aamuseiskalta  pelaamaan neljää viimeistä reikäänsä. Yksi alle tulos olisi riittänyt tulokseeen -6. Kolme ensimmäistä menivät käsikirjoituksen mukaan pareilla. Viimeiselle tarvitsemaansa birdietä hän ei onnistunut tekemään, vaan korttiin kirjattiin tuplabogey seitsemän.

”Sellainen aamu. Hyvää peliä eilen ja alkoi putterikin lämpenemään. Tänään oli toinen tarina. Ei vaan kone käynnistynyt ollenkaan, tatsi oli täysin kateissa. Vähän kuin olisi puupölkky swingailemassa. Päivät ovat erilaisia, ei voi mitään”, Korhonen analysoi tiedotteessa.

Sami Välimäki on pelannut Aphrodite Hillsin kentällä kuusi kisakierrosta haitariin 65-68. Lauantaina ei vielä tarvitse tehdä ihmeitä. Oletettavaa on, että tulos 68,-3 riittäisi finaalipäivään pääsyyn, joten pelitaktiikka ei tarvitse rakentaa isojen riskien varaan.

Tuloslista Kypros

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorina lähetyksinä  kello 12.00-17.00

Etsi luettavaa