Hyppää sisältöön

Sami Välimäki taistelee jatkopaikasta – myös Samoojalla ja Korhosella vaatimaton startti Sveitsissä

Sami Välimäki on ennen Sveitsin kisaa RTD-listalla 169:s

Sami Välimäki (70,par) on aamupäivän pelien jälkeen parhaana suomalaisena kymmenen lyönnin päässä kenttäennätyksen tehneestä James Morrisonista (60,-10).

Crans Montanan komeissa Sveitsin alppimaisemissa pelattavassa Omega European Openissa on totuttu tulostaululla nopeisiin nousuihin ja nimien vaihtumiseen kärkipäässä.

Englannin James Morrison teki kierroksensa aikana yhdeksän birdietä, eaglen ja bogeyn 18:lla saaden yhteistuloksekseen 60,-10.  Haamurajan rikkominen (60 lyöntiä) ei ollut kuitenkaan lähellä, sillä kolmeen perättäiseeen birdieen lopettanut Morrison aloitti kierroksensa kympiltä ja lopetti siis yhdeksikölle.

Aamupäivän pelien jälkeen hän oli kuitenkin tukevassa neljän lyönnin johdosssa. 
Suomalaiskolmikko Sami Välimäki (70, par) , Kalle Samooja,(+1) sekä Mikko Korhonen (71,+1) teki hyvän määrän birdejä, mutta vähintään vastaavan määrän bogeja.
Välimäen huippuhetki oli 14:n eagle (par-5). Ensimmäistä kertaa Crans Montanassa kilpailua pelannut pirkkalainen tuhri korttiinsa Korhosen tavoin yhden tuplan.

Mikko Korhosen peli oli keskeytyä rannevamman johdosta jo kesken avauspäivän.

Korhonen antoi kierroksen lopussa näytteen peräänantamattomuudesta ja taistelutahdosta. Kierros uhkasi vesittyä 15. reiän tuplabogiin (kentän 6. reikä), mutta Korhonen kuittasi sen upeasti tekemällä birdiet rei’ille 16 ja 18.
”Niiden ansiosta pysyi vielä jatkohaave hengissä. Kierros meinasi loppua jo puolessa välissä, kun vasen ranne vähän kiukuttelee. Päätin kuitenkin jatkaa ja päästiin ympäri kenttä. Katsotaan, mitä sille saadaan tehtyä huomista varten”, hän sanoi.

Kalle Samooja oli ensimmäistä kertaa pääkiertueella caddienään kaksi kotimaista ammattilaiskilpailua kuukauden sisään voittanut Niclas Hellberg.
”Eipä ollut mikään kauhean lennokas aloitus. Taisi olla vähän vuoristotautia, kun olin vähän hukassa”, Samooja sanaili tiedotteesaan

”Pari lyhyttä puttia meni ohi, ja tuntui, että koko päivän mitat osuivat mailojen väliin. Ei oikein päässyt lähelle, hän kertoi.

Tuloslistalla kolmikko on kierroksen ollessa vielä kesken cut-rajan molemmin puolin.

Tokion olympialaisissa Strokes Gained -tilaston perusteella 60:st pelaajasta parhaiten putannut Välimäki ei ole ahkerasta kilpailemisesta huolimatta löytänyt peliinsä tasapainoa, joka olisi tuottanut kärkipään sijoituksia. European Tourilla hän on karsiutunut kahdeksassa viimeisessä kisassaan yhtä kertaa lukuunottamatta.

Tapio Pulkkanen pelaa iltapäivällä.

Konkarikolmikko mielii yhä Ryder Cupiin

Päivän toisen puoliskon mielenkiintoisein kolmikko on 14.30 kierrokselleen lähtenyt major-voittajien ja Ryder Cupin sankarien ryhmä Francesco Molinari-Henrik Stenson-Martin Kaymer.
Niin vaatimattomasti kuin heidän pelinsä ovat kuluvallakin kaudella menneet, jokainen heistä on nostanut viimeisten viikkojenkin aikana kätensä pystyyn merkiksi mielenkiinnosta syyskuun lopulla pelattavan Ryder Cupin osalta.

Karsintajaksoa on Sveitsin kisan lisäksi jäljellä vielä Italian Openin ja BMW PGA Championshipin ajan. Molinari pelaa Sveitsissä lähes kotikulmillaan, automatkan päässä Italian kodistaan. Hän on lisäksi voittanut sekä Italian Openin kuin myös BMW PGA Championshipin.

Kylmä fakta Molinarin, Stensonin ja Kaymerin osalta on, että viimeisten viikkojen aikana heidän pitäisi antaa kapteeni Padraig Harringtonille jäävävän kova näyttö (voitto mieluiten BMW PGA Championshipista) omatakseen mahdollisuuksia villin kortin saamiseen.

Elisa Viihde Viaplay sekä V Sport Golf näyttävät suoraa kuvaa Sveitsistä 14.30-20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa