Hyppää sisältöön

Sami Välimäki suurimpia suosikkeja Kyproksella: ”Tämä on erikoinen tapa ratkaista voitto”

Sami Välimäki on 11 reiän kuntopuntarilla kisan ykkösmies

19 pelaajaa starttaa tasatilanteesta tavoitttelemaan Cyprys Shotdown kilpailun voittoa. Sami Välimäen starttiaika on 10.34.

Kyproksen ET-kilpailussa voittaja ratkaistaan sunnuntaina historiallisella tavalla. Kahden kierroksen jälkeen mukaan otettiin 32 parasta ja samassa tuloksessa olevat. Aiemmat tulokset mitätöitiin, kolmannen kierroksen 16 parasta ja saman tuloksen omaavat lähtevät ratkaisevalle kierrokselle taas nollilta.

”Niin, onhan tämä erilaista ja aika erikoista. Ei siihen oikein muuta sanottavaa ole. Voittoa lähdemme Väinön kanssa tietysti metsästämään”, pohti Sami Välimäki, jonka kierrostulokset ovat olleet 66-66-67,-14. Lauantaina tuloshaitari jatkoon selvinneiden kohdalla oli välillä 64-68. Tulostaso Aphrodite Hilss Resortin kentällä on ollut kahden perättäisen kisan aikana tasaisen kova. 

Jolleivat järjestäjät kenttää ole sunnuntaita varten ihmeemmin tiiauspaikkojen muutoksilla virittäneet, kilpailun voittajan tulos mennee hurjasti alle parin. Aphrodite Hilllsin kentän paras tulos on perjantailta, jollon Jorge Campillo iski tauluun luvut 62,-9.

Sami Välimäki on pelannut kaikki seitsemän kierrostaan tasaisesti tulosten 65-68 väliin, vaikka kierrosten sisällä on ollut tulikuumia ja heikkoja jaksoja. 

Lauantaina hän oli 11 viimeisen reiän kuntopuntarilla paras pelaten ne kuusi alle parin.

Yhden kierroksen sprintissä päivän vire, pomput ja erityisesti puttipeli ratkaisevat. Välimäki (86.) on yksi kolmesta osallistujasta, jotka ovat maailmanlistalla sadan joukossa. Suomalaisen kanssa sunnuntaina pelaava  Robert MacIntyre on listan 91., viimeisessä ryhmässä pelaava Thomas Detry 82.  

Pelaajat on lauantain tapaan sijoitettu ryhmiin siten, että yhteistuloksessa parhaat / edellisen päivän parhaat lähtevät tuoreille viheriöille ensimmäisenä.

Välimäki pelaa viidennessä kolmikossa, kolmanneksi viimeisessä ryhmässä yhdessä MacIntyren ja Steven Brownin kanssa kello 10.34.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Kyproksen kisan suorana lähetyksenä kello 11.30-16.30

European Tour, Tulosseuranta

Etsi luettavaa