Hyppää sisältöön

Sami Välimäki pestasi Väinö Viitaharjun toistamiseen caddiekseen, välinemerkki vaihtuu: ”Toivottavasti koronavirus ei estä kilpailemista”

Sami Välimäki (vas.) ja valmentaja Timo Karvinen matkustavat sunnuntaina  harjoitusleirille Espanjaan

Kauden 2020 sensaatio ennakoi, että DP World Tourin kisojen yllä on alkukaudesta synkkiä pilviä erittäin vaikean koronatilanteen johdosta.

Sami Välimäki pelasi marrraskuun puolivälissä Dubaissa kauden 23:n ja viimeisen kilpailunsa ollen kauden finaaalin lämmittelykisassa 64:s. 

Seuraavalla viikolla pelattuun finaaliin ei ollut asiaa, sijaluku pistelistalla oli 159.

Edellisvuonna hän loisti lähes läpi kauden ja sijoittui finaalissa DP World Tour Championshpissa viidenneksi. Maailmanlistalla 69:n kivunnut pirkkalalainen valittiin ET:n kauden tulokkaaksi ja Suomessa vuoden toiseksi parhaaksi urheilijaksi. 

Kesken tulokaskautensa, elouussa 2020 Välimäki pestasi caddiekseen Väinö Viitaharjun.
Sami Välimäki vaihtoi kokeneen caddien pelikaveriinsa

Parivaljakon startti oli satumainen, kolmessa ensimmäisessä kisassa sijoitukset olivat toinen, kuudes ja kymmenes

Kausi 2021 oli valtava pettymys. Vuosi lähti heikosti liikkeelle, alkukeväästä pitämänsä kisatauko, jolloin ohjelmassa oli runsaasti fyysistä treeniä, ei tilannetta parantanut. Koko kauden parhaaksi sijoitukseksi jäi 21:s tila.
Olympialaisissa (27.) peliä kantoi loistava puttipeli, jossa Välimäki oli Strokes Gained -tilastossa ykkönen.

Kenttäpeli, etenkin avaukset, tuottivat kuitenkin ylitsepääsemättömiä haasteita kärkitaistoihin nousun osalta..

Syyskuussa Välimäki teki kovan päätöksen lopettamalla yhteistyönsä Viitaharjun kanssa. Useiden tähtiluokan pelaajien kanssa menestystä saavuttanut Alistair ”Squirrel” Matheson tuli Viitaharjun tilalle. 

Sami Välimäen ja Väinö Viitaharjun yhteistyö päättyy: ”Päätös oli minun, emme onnistuneet yhdessäkään kilpailussa kahdeksan kuukauden aikana” 

”Väinö on fiksu kaveri ja otti päätöksen vastaan tyylikkäästi. Kyllä me kavereita olemme edelleen, käytiin juuri yhdessä katsomassa Tampereella ensimmäinen pesisfinaalikin”, taustoitti Välimäki tuolloin tilannetta.

Välimäen aloittaessa ammattilaisuransa manageritoimiston poimimana Välimäen caddienä työskenteli arvostettu Kyle Roadley, jonka pesti jäi hyvistä menestyksistä ja Omanin kisan voitosta huolimatta vain seitsemän kilpailun mittaiseksi.

Palkatessaan Viitaharjun Roadleyn tilalle sujuvaa englantia puhuva Välimäki perusteli vaihdosta kielimuurilla. Alistair Mathesonin pesti jäi vieläkin lyhyemmäksi ja päättyi jo ennen Välimäen kauden viimeistä kisaa.

Kun DP World Tourin kilpailukausi jatkuu Abu Dhabissa 20.-23. tammikuuta, aloittaa Väinö Viitaharju toisen jaksonsa Välimäen caddienä.

”Näin on hyvä, tunnemme toisemme, viihdymme erinomaisesti yhdessä”, Välimäki tiivisti tilanteen vuoden 2021 viimeisenä päivänä.

Callaway valikoitui uudeksi välinekumppaniksi: ”Pallo tuntuu todella hyvältä”

Välimäen alkuperäisissä suunnitelmissa oli viettää vuodenvaihde Thaimaassa. Altistuminen koronavirukselle kuitenkin muutti suunnitelmat.

Samoin kävi lopulta heti vuodenvaihteen jälkeen suunnitellulle valmistautumisleirille joka olisi pidetty Espanjassa yhdessä valmentaja Timo Karvisen kanssa.

Sami Välimäki sai vuoden ensimmäisenä päivä positiivisen tuloksen koronatestissä. Jatko-ohjelma selviää kolmatta kauttaan aloittavan Välimäen toivuttua taudista.

”Edellisen kauden tapahtumat on analysoitu. Katseet on suunnattu tulevaan. Tavoite on nousta DP World Tourin rankingilla 25:n ensimmäisen joukkoon. Yksi voitto avittaa jo paljon tavoitteen saavuttamisessa.”

Tulokaskaudellaan voiton lisäksi kuusi muuta kärkikymmenikön sijoitusta 17:ssa kisassa saavuttanut Välimäki oli rankingilla 11. Päättynyt vuosi pudotti hänet sijaluvulle 159.

Huolta työpaikan säilymisestä ei ole, sillä Omanissa maaliskuun 1. päivänä 2020 voittamansa kilpailun kategoria on voimassa myös kauden 2023. loppuun.

Sami Välimäki on jo parin kuukauden ajan testaillut uusia välineitä. Käytössä olleet TaylorMaden tuotteet vaihtuvat Callawayn mailoihin, palloon ja bägiin.

”Etenkin pallo tuntuu todella hyvältä. Se, minkä Callawayn palloista otan käyttöön, on vielä lopullisesti päättämättä. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto on Callaway Chrome Soft X Low Spin.

Kilpailujen järjestämisen yllä tummia pilviä

DP World Tourin ensimmäinen kilpailu Johannesburgissa marraskuun lopulla jouduttiin omikron virusmuunnoksen vuoksi supistamaan kahden kierroksen mittaiseksi. 
Lähi-Idässä pelataan neljän perättäisen viikon aikana kilpailut, joista Abu Dhabin ja Dubain tapahtumissa palkintorahaa on jaossa lähes seitsemän miljoonaa euroa ja osallistujalistoilla suuri joukko maailmantähtiä Collin Morikawasta ja Rory McIlroysta lähtien.

Välimäen lisäksi Lähi-Itään ovat suuntaamassa muutkin pääkiertueella pelaavat suomalaiset, Mikko Korhonen, Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen.

Tourilta ei ole tullut vielä mitään tavanomaisesta poikkeavaa infoa kisajärjestelyistä. Kaikkeen pitää kuitenkin varautua. Kun Suomen ja maailman tilannetta koronaviruksen osalta seuraa, ei voi pitää mitään itsestäänselvyytenä. Toivotaan tietysti,  että päästään kentille normaalisti.”

”Edellisen kauden ja pienen tauon jälkeen on paitsi näyttöhaluja, myös hyvää nälkää harjoitteluun ja pelaamiseen. Siltä osin tuntuu todella hyvältä lähteä uuteen kauteen”, Välimäki tunnelmoi vielä ennen sairastumistaan vuoden 2021 viimeisenä päivänä.

DP World Tour

 

 

Etsi luettavaa