Hyppää sisältöön

Sami Välimäki pelaa shortseissa Leopard Creekilla: ”Avaukset väylille mahdollistavat menestyksen”

Sami Välimäki palaa Finnish Tourille.

Lähes 40 asteen helteessä myös Sami Välimäki pukeutuu shortseihin European Tourin historiaan menevässä kisassa.

Uransa toiseen European Tourin kisaan valmistautuva Sami Välimäki oli keskiviikon harjoituskierroksen jälkeen vaikuttunut Leopard Creek Golf & Country Clubin puitteista.

”On todella hieno paikka ja kaikki osaset kohdillaan. Kenttä on varsin pitkä paperilla, mutta helteisessä kelissä ja kovilla väylillä pituus ei tunnu niin vaikuttavalta tekijältä. Kun saa avaukset osumaan väyliin, ovat mahdollisuudet tällä viikolla hyvät”, hurjassa syyskunnossa viimeiset kuukaudet ollut Välimäki viestitti Etelä-Afrikasta.

Kilpailun johto päätti European Tourin siunauksella sallia pelaajien käyttävän shortseja koko kisan ajan. Ensimmäisinä  kisapäivinä lämpötilan ennakoidaan nousevan lähes 40 asteeseen, viikonloppuna on ”viileämpää”, hieman yli 30 astetta.

Kilpailun maineikkain pelaaja, kolme kertaa Dunhill Championshipin voittanut Ernie Els puki sanoiksi pelaajien tuntemukset päätöksestä sallia shortsien käytön ensimmäistä kertaa vuonna 1972 käynnistyneella European Tourilla.

”Hienoa, että tässä tilanteessa kuunneltiin järjen ääntä. Uskon, että tämän kisan antama esimerkki rohkaisee päättäjiä ympäri maailman muutokseen, joka olisi golfille mullistava uudistus lajin kehittämisen puolesta.”

Sami Välimäki lähtee kierrokselleen kello 12.50 Suomen aikaa.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Tulosseuranta 

Etsi luettavaa