Hyppää sisältöön

Sami Välimäki pelaa kuumassa ryhmässä Valderramassa – näin kisa televisioidaan

Haotong Li

Sami Välimäki pääsee pelaamaan mielenkiintoisessa seurassa Valderraman ikoniselle kentälle. Luvassa on suurella todennäköisyydellä jälleen paljon ruutuaikaa.

Sami Välimäki kerää jälleen tv-aikaa tänään käynnistyvässä Andalucia Masters -kilpailussa. Hänet on sijoitettu kuumaan ryhmään, jonka muut jäsenet ovat Ranskan Victor Perez ja Kiinan Haotong Li

Kolmikko starttaa kierrokselle klo 14 Suomen aikaa ykkösen tiiltä. Heitä edeltävässä ryhmässä pelaa muun muassa Romain Langasque, joka voitti Samin nenän edestä Wales Open -kilpailun.

Race-to-Dubai-kilpailussa Välimäki on kilpailuun osallistuvista pelaajista kolmanneksi korkeimmalla. Hänen sijoituksensa on 11:s. Ainoastaan Lee Westwood (3.) ja Rasmus Højgaard (4.) ovat nokialaisen edellä kiertueen rankingissa.

Tuoreella maailmanlistalla Välimäki on sijalla 111. Hänen pelikaverinsa Perez on sijalla 53 ja Li sijalla 110.

25-vuotias Li on kaksinkertainen European Tour -voittaja. Debyyttivoittonsa hän otti vuonna 2016. Pari vuotta sitten hän vei nimiinsä Dubai Desert Classicin.

Perez teki läpimurron vuosi sitten voitettuaan Dunhill Links Championshipin. Viime vuonna 28-vuotias sijoittui Race-to-Dubai-kisassa 13:nneksi.

Kahdessa edeltävässä kilpailussa Välimäki on sijoittunut kuudenneksi ja toiseksi, joten häntä voi pitää yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Kilpailuun osallistuvista pelaajista korkeimmalla maailmanlistalla on Itävallan Bernd Wiesberger, joka on tuoreessa rankingissa maailman 30:nneksi paras pelaaja.

Pulkkanen ja Samooja starttaavat iltapäivällä

Välimäen lisäksi kilpailuun osallistuvat Suomesta Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, jotka lähtevät liikkeelle iltapäivällä. Samoojan lähtöaika on klo 14.20 Suomen aikaa ja Pulkkasen klo 15.30.

Samooja pelaa Kiinan Ashun Wun ja Englannin Jordan Smithin kanssa. Pulkkasen pelikaverit ovat Ruotsin Joel Sjöholm ja Espanjan Pedro Oriol.

Kilpailu pelataan ikonisella Valderraman kentällä, joka ei ole pitkä mutta sitäkin kapeampi. Haasteita pelaajille tuotavat myös pienet ja liukkaat viheriöt, joissa myös graini eli ruohon kasvusuunta vaikuttaa pallon rullimiseen voimakkaasti.

Draiveria kentällä tarvitaan normaalia vähemmän, sillä korkkipuiden reunustamilla väylillä pitää osata sijoittaa pallo oikeaan paikkaan päästäkseen lyömään toista lyöntiä hyvästä asemasta.

Välimäen ja muiden suomalaisten peliä voi jännittää Viaplay-suoratoistopalvelun ja V Sport -kanavan välityksellä klo 13 alkaen. Ensimmäinen lähetys kestää noin klo 15.30 saakka. Toinen lähetys kilpailusta alkaa klo 16 ja jatkuu 19.30:een.

Tulospalvelu

European Tourin on katsottavissa Viaplayltä ja V Sport -kanavalta suorana

Etsi luettavaa