Hyppää sisältöön

Sami Välimäki oli Dubaissa harmittavan lähellä varmistaa paikan ensi kesän The Openissa

Sami Välimäen tavoite päätöskisassa oli sijoittua kymmenen parhaan joukkoon. Hän oli lopulta jaettu viides.

Yksi lyönti paremmin Dubain päätöskisassa ja Sami Välimäki olisi voinut merkitä ensi kesän kilpailukalenteriin The Open Championshipin.

Sami Välimäki oli erittäin lähellä varmistaa paikan ensi kesän The Open Championshipissä. Kilpailun järjestävä R&A julkisti eilen uusia osanotto-oikeuksia ensi kesän turnaukseen.

Koska vuoden 2020 kilpailu peruttiin koronaepidemian vuoksi viime kesänä, kategoriat poikkeavat hieman normaalista tilanteensa.

Yleensä paikan ainoaan Euroopassa pelattavaan majoriin saavat Race-to-Dubai-rankingin 30 parasta pelaajaa. Peruuntumisen vuoksi pääsevät kaudella 2019 kolmenkymmenen parhaan joukkueen päässeet pelaajat mukaan ensi kesän turnaukseen.

Sen sijaan päättyneen kauden rankingista The Openiin pääsee kymmenen parasta pelaaja. Harmittavasti Välimäen sijoitus oli 11:s. Toisin sanoen hän jäi ensimmäisenä rannalle kilpailusta tämän kategorian perusteella.

Käytännössä Välimäki jäi major-paikasta lyönnin päähän. Mikäli hän olisi pelannut päätöskilpailun lyönnin paremmin, hän olisi noussut jaetulle päätöskisassa jaetulle kolmannelle sijalle ja Louis Oosthuizenin ohi kokonaiskisan kymmenenneksi. Se olisi sinetöinyt paikan ainakin yhdessä arvoturnauksessa ensi vuonna.

Mutta ei hätiä. Välimäellä on vielä monta oljenkortta ensi kaudella päästä mukaan The Openiin. Tässä niistä kaksi todennäköisintä:

  • Välimäen pitäisi nousta toukokuun 23. päivään mennessä maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon.
  • Hänen pitäisi nousta kesäkuun 27. päivään mennessä European Tourin rankingissa 20 parhaan joukkoon ja niistä niiden viiden parhaan joukkoon, joilla ei vielä muuten ole osallistumisoikeutta The Openiin.
  • Lisäksi ensi kesänä järjestetään karsintakilpailuja.

Välimäki on noussut golfin maailmalistalla 70:nneksi, joten tärkeään 50 parhaan joukkoon nouseminen on todella lähellä.

Majorien lisäksi se nostaisi nuoren suomalaisen pelaamaan myös rahakkaissa WGC-kilpailuissa. 

Etsi luettavaa