Hyppää sisältöön

Sami Välimäki luottavaisena avauskisan alla: ”Olen paremmassa kunnossa kuin Dubaissa”

Sami Välimäki kertoi Viaplayn Antti Mäkisen haastattelussa olevansa hyvässä kunnossa.

Sami Välimäki kertoi tunnelmiaan ja kävi Abu Dhabin kisakentän läpi Viaplayn ja V Sportin uudessa YouTube-ohjelmassa Next Tee with Sami.

Sami Välimäki lähtee luottavaisin mielin uuteen kauteen Abu Dhabissa, jossa pelataan European Tourin avauskilpailu ja samalla vuoden ensimmäinen Rolex Seriesin kilpailu. Sen jälkeen Välimäki osallistuu Dubai Desert Classiciin ja Saudi-Arabian-kilpailuun.

”Kauden tärkein kolmeviikkoinen monelle pelaajalle, jonka täytyy uusia kortti. Nyt on aika menestyä. Raadollinen alku, mutta jos pelaa hyvin, niin se antaa potkua loppukauteen”, Välimäki sanoi Next Tee with Sami -ohjelmassa.

Välimäellä itsellään on kortti jo varmistettu vajaan vuoden takaisen voiton myötä, joten hänellä on kauden avauskilpailuihin toisenlaiset tavoitteet.

”Totta kai minulla on omat tavoitteet saada maailman ranking -pisteitä. Seuraavan kolmen viikon aikana ne on tärkeimmät ja pystyisi pelaamaan itsensä WGC Match Playhin ja Mastersiin”, Välimäki sanoo.

Toimittaja Antti Mäkisen haastattelussa kysymyksiin vastaili luottavaisen oloinen mies.

”Olen omasta mielestäni paremmassa kunnossa kuin Dubaissa”, sanoi Välimäki, joka sijoittui kauden päätöskisassa upeasti viidenneksi.

Tavoitteekseen Välimäki sanoi kolmessa kilpailussa 25 parhaan joukkoon sijoittumisen, mutta ottaisi mielellään vastaan myös top 10 -sijoituksen. Jos hyvä päivä sattuu tulemaan, niin silloin…

”Peruspelillä pärjää pitkälle. Jos sattuu tulemaan hyvä viikko, niin silloin voidaan pelata voitosta”, hän jatkoi.

Abu Dhabissa on sangen nimekäs pelaajakaarti, joista katsee kohdistuvat Rory McIlroyhin ja Justin Thomasiin. Muitakin nimekkäitä pelaajia kisaan osallistuu, sillä palkintorahaa on jaossa 8 miljoonaa dollaria ja Race to Dubai -pisteitä 8 000.

Pitkälyöntiselle Rorylle Abu Dhabi Golf Club on historiallisesti sopinut, sillä hän on sijoittunut kahdeksalla edellisellä kerralla seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon – voitto on kuitenkin pohjoisirlantilaiselta vielä ottamatta.

”Ilmeisesti kyseessä on kauden pisin kenttä, mitä tullaan tourilla pelaamaan. Pitkä kenttä on kyseessä”, Välimäki kertoi.

Välimäki ja Mäkinen käyvät ohjelmassa kisakentän läpi reikä reiältä. Haastattelun löydät alta: 

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta
 

Etsi luettavaa