Hyppää sisältöön

Sami Välimäki lähtee kuumassa ryhmässä Kyproksen-kisaan – kyynärpäävammasta kärsinyt Korhonen hakee vauhtia jo ensi kauteen

Andy Sullivan

Koko suomalaiskvartetti Sami Välimäki, Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat mukana, kun European Touria pelataan ensimmäistä kertaa Kyproksella tällä viikolla.

Euroopean Tourin kautta 2020 on jäljellä vielä seitsemän kilpailua. Tällä ja ensi viikolla pelataan Kyproksella. Sen jälkeen on vuorossa Masters Tournament, jonka jälkeen kiertue siirtyy kolmeksi viikoksi Etelä-Afrikkaan ennen Dubaissa joulukuussa pelattavaa finaalikilpailua.

Suomalaisista paikan finaalissa on jo varmistanut Sami Välimäki. Hän on kiertueen rankingissa 16:ntenä, kun 60 parasta pelaajaa pääsee mukaan kauden päättävään DB World Tour Championshipiin.

Toiseksi paras suomalainen rankingissa on Kalle Samooja, jonka sijoitus on 66:s. Mikko Korhonen on listan 103:s ja Tapio Pulkkanen 167:s.

Kyprosen maaperälle European Tour astuu nyt ensimmäisträ kertaa. Kisa pelataan golfturisteille tutussa Aphrodite Hillsin kentällä Pafoksessa.

Välimäki kuumassa ryhmässä

Tänä vuonna Oman Openin voittanut Sami Välimäki on sijoitettu Kyproksella kisan kuumimpaan ryhmään englantilaisten Andy Sullivanin ja Sam Horsfieldin kanssa. Koko kolmikko mahtuu kiertueen rankingissa 20 parhaan joukkoon.

Sullivanilla on European Tourilta neljä ja Horsfieldillä kaksi voittoa. Välimäki otti avausvoittonsa maaliskuun alussa Omanissa.

Kolmikko starttaa kierrokselle klo 11.40. Kypros ja Suomi sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä.

Samooja taistelee finaalipaikasta

Samoojan peliseurana huomenna ovat Yhdysvaltan Johannes Veerman ja Englannin Ross Fisher. Tasavahvasta kolmikosta korkeimmalla on Fisher, jonka sijoitus rankingissa on 47:s. Samoojan sijoitus rankingissa on 66:s, joten hänen pitää petrata hieman noustakseen urallaan ensimmäistä kertaa Dubain-finaaliin.

Samoojalla on tältä kaudelta yksi kolmossija, mutta hän osoitti hyvää syyskuntoa lokakuun alun Scottish Openissa, jossa hän sijoittui kovassa seurassa jaetulle 10. sijalle.

Kyseessä oli Rolex Seriesin kilpailu, jossa hän voitti kauden toistaiseksi suurimman rahapalkinnon: 108 000 euroa.

Samoojan ryhmän lähtöaika on klo 10.20.

Korhonen toipuu kyynärpäävammasta

Kokenut Mikko Korhonen lähtee Kyproksen-kisoihin hakemaan hyvää fiilistä. 40-vuotias konkari on kärsinyt kyynärpäävammasta, eikä ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti.

”Olen jo sillä tavalla kääntänyt katseet ensi vuoteen, että nyt laitetaan kyynärpää ensin kuntoon ja lisätään sen jälkeen pikkuhiljaa treeniä. Pelin taso on jo laskenut aika paljon, kun en ole pystynyt lyömään palloja normaaleja määriä. Vammat vetävät myös svingiä vähän väärille urille.”

Edellisen kilpailunsa Korhonen pelasi kaksi viikkoa sitten Englannissa. Tuleviin viikkoihin hän lähtee nauttimaan kisatunnelmasta.

”Täältä Kyprokselta haen hyvää pelifiilistä ja mahdollisimman paljon toistoja.”

Korhonen käynnistää kilpailunsa torstaina kello 8.15. Pelikavereikseen hän saa Tanskan Thorbjørn Olesenin ja Ruotsin Marcus Kinhultin.

Olesen oli pitkään pelikiellossa törttöiltyään lentokoneessa kotimatkalla Lontooseen. Oikeusprosessi on pitkittynyt, joten hänen sallittiin palata takaisin kisoihin, kunnes oikeudenkäynti on pidetty.

Kolmikosta korkeimmalla rankingissa on Ruotsin suuri tulevaisuuden toivo Kinhult. 24-vuotiaan ranking-sijoitus on ennen Kyprosta 52:s.

Pulkkanen ja Sordet samassa ryhmässä

Tapio Pulkkasen kausi on sujunut mollivoittoisesti, mutta viikko sitten Italiassa hän pelasi kolme ensimmäistä kierrosta loistavasti, mutta peli hyytyi päätöskierroksella, kun hän putosi kuudennelta sijalta 39:nneksi.

Pulkkanen saa seurakseen Englannin Marcus Armitagen ja Ranskan Clement Sordet’n.

Ranskalainen on Pulkkaselle tuttu kaveri, sillä kaudella 2017 hän taisteli Pulkkasen kanssa Challenge Tourin ranking-voitosta. Pulkkanen voitti tuolloin rankingin ja Sordet sijoittui toiseksi.

Kolmikko lähtee avauskierrokselle klo 9.15.

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta. Lähetys alkaa torstaina ja perjantaina klo 11.30.

Etsi luettavaa