Hyppää sisältöön

Sami Välimäki kärkipaikalta Kyproksen kisan finaalipäivään: ”Sain ison vaihteen silmään”

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Epäonnnen kautta rakentunut tuplabogi oli syöstä Sami Välimäen katsomoon ennen finaalipäivää. Edellisviikon kisassa kuudenneksi sijoittunut Välimäki on varma finalisti tuloksella 67,-4.

Sami Välimäen startti Aphrodidte Hilllsin kentällä kolmannella kieroksella sai suomalaisten kädet hikoamaan jännityksestä. Seitsemään ensimmäiseen reikään hän teki yhden tuplabogin ja kaksi bogia ollen kaksi yli parin ja oman ennarkkoarvionsa mukaan seitsemän birdien päässä jatkopaikasta. Reikiä oli tässä vaiheessa jäljellä 11, joten tilanne oli vähintäänkin haastava.

”Ei siinä pelillisesti ihmeitä ollut. Huonoja pomppuja tuli. Pahin neljännellä, jossa kuvittelimme hyvän lähestymiseni jäävän viheriölle. Se valui yli vaikeaan bermuda-ruohoon. Bunkkerin takia en saanut kunnon stanssia. Nosto lähti kuitenkin ihan ok, mutta osui sprinklerriin josta se pomppasi bunkkeriin. Siitä tuli sitten se tupla kahdella putilla”, Välimäki kertoi kierroksensa jälkeen.

Kentän näyttävimmällä reiällä, seitsemännellä (par-3) tulleen bogin jälkeen Sami sai pelistään kiinni.

”Oli vahvaa peliä ja birkkujakin alkoi tulla. Olimme  caddieni Väinön (Viitaharju )kanssa ottaneet tavoitteeksi 66, viis alle, jonka uskoimme riittävän finaaliin.  Hienon birkun tein 14:lla. Siinä  tiiauspaikkaa oli viety eteenpäin, löin avaukseni viheriölle ja tein helpon birdien.”

Viimeisen birdiensä Välimäki rakensi 18:lla. Se oli päivän kahdeksas tuoden tulokseksi 67,-4.

Kierroksen ollessa vielä kesken Sami Välimäen sijoitus on seitsemäs Jatkoon selviävät 16 parasta sekä samassa tuloksessa olevat, joten Välimäki pääsee sunnuntaina tavoittelemaan uransa toista voittoa ET:lla. 

Hän johtaa kisaa yhdessä 15+ pelaajan kanssa ja on varmasti tavanomaistakin nälkäisempi nostamaan palkintopystiä sunnuntaina. Edellisviikon kisassa samalla kentällä Sami Välimäki johti kolmeen eri otteeseen  (yksinään) perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Isänpäivän hän on jo neljättä kertaa johdossa, jakaen sen ykkötiillä kaikkien sunnuntaina pelaavien kanssa.

European Tour, tuloslista

Etsi luettavaa