Hyppää sisältöön

Sami Välimäki jakaa toista sijaa Kyproksella – veisteli tv-haastattelussa armeija-ajastaan

Aphrodite Hills Cyprus Showdown -kilpailu alkoi Välimäellä ja Samoojalla mallikkaasti.

Sami Välimäki on avauskierroksen jälkeen toisena Kyproksella pelattavassa kisassa. Myös Kalle Samooja pelasi vahvan kierroksen. Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen eivät saaneet tänään Aphrodite Hills -kenttää pelattua alle parin.

Sami Välimäki pelasi vahvan ensimmäisen kierroksen Kyproksella pelattavassa European Tourin kilpailussa.

Bogit loistivat nokialaisen kortissa poissalolollaan. Niiden sijaan hän teki parien lisäksi kolme birdieä ja yhden eagle. Viisi alle parin tulos riittää avauskierroksen jälkeen Aphrodite Hillsin kentällä pelattavassa Cyprus Showdown -kilpailussa jaettuun toiseen sijaan.

Välimäeltä kysyttiin European Tourin haastattelussa kilpailun jälkeen tunnelmia pelistä, ja puheeksi tuli myös Välimäen varusmiesajat.  Nokia River Golfia edustava Välimäki vastasi olevansa tyytyväinen tämänpäiväiseen kierrokseen.

Hän kertoi, että takaysin kaksi ensimmäistä väylää (eagle ja birdie) saivat pelin rullaamaan. Etuysillä Välimäki teki vielä yhden birdien. Haastattelussa kysyttiin onko armeijasta ollut hyötyä uran aikana, johon nokialainen vastasi hymyillen, että bogi ei lannista yhtä paljon täällä lämpimässä kuin 25 asteen pakkasessa oleminen.

Selkävaivoista kärsinyt Kalle Samooja jatkoi vahvoja otteitaan myös tällä viikolla ja jakaa kilpailussa 13. sijaa. Samooja aloitti etuysin yhdellä bogilla ja kolmella birdiellä. Takaysi alkoi eaglella samalla tavalla kuin Välimäellä. Samoojan lopputulokseksi merkittiin kolme alle parin, sillä 11. ja 15. reiällä tuli bogit ja päivä päättyi birdieen. 

”Oli ihan hyvää peliä sen varsinaisessa merkityksessä. Vähän enemmän oli tapahtumia siellä sun täällä, mutta tulos hyvä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Kympillä löin varmaan parhaan lyönnin kahteen viikkoon. Hybridi 225:sta metristä kolmeen metriin ja putti sisään”, hän kertasi.

Eaglea seurasi bogi, jossa mentiin laadullisesti toiseen päähän.

”Seuraavalla sitten varmaan huonoin lyönti kahteen viikkoon ja hukki outtiin ja puskaan. Ei löytynyt. Kakkospallon chippasin sisään bogin veroisesti.”

Kaikkiaan eaglen, neljä birdieä, kolme bogia tehnyt Samooja lopetti kierroksensa punaisella värillä. Selkävaivatkin alkavat olla voiton puolella.

”Loppu oli maltillisempaa menoa ja viimeiselle väylälle hyvä ”birkku”. Selkä rupesi olemaan jo ihan pelikunnossa. Ei ihan sataprosenttinen, mutta kyllä se tästä päivä päivältä parempaa”, Samooja päätti.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen eivät päässeet Aphrodite Hills -kenttää tänään alle parin. Korhonen pelasi yksi yli parin 73, ja Pulkkasen 11. väylän triplabogi rokotti tulosta paljon, sillä jakaa tällä hetkellä 98. sijaa tulosella neljä yli parin. Korhonen on tuloksellaan jaetulla sijalla 81. Kisassa on mukana 105 pelaajaa.

Kilpailussa riittää, kun kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen on 32 parhaan joukossa, sillä 32 parasta ja samassa tuloksessa olevat jatkavat kolmannelle kierroksella, jonka jälkeen finaalipäivään jatkavat enää 16 parasta ja samassa tuloksessa olevat.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa