Hyppää sisältöön

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen rimaa hipoen jatkoon Skotlannissa

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen pelasivat kisakenttää yhdessä harjoituskierroksella

Sami Välimäki katkaisi neljän kisan mittaisen karsiutumisputkensa, Tapio Pulkkasen neljä birdietä viiimeiselle kuudelle saivat arvoisensa palkinnon.

Cut-raja Reneissance Golf Clubilla pelattavassa Scottish Openissa  muodostui samaksi 140,(-2) kuin edelliskaudella.
Jatkopaikaansa kierrosen jälkeen syystäkin epäillyt Sami Välimäki (-2) sekä Tapio Pulkkkanen hymyilevät leveästi päästyään viimeisten joukossa mukaan.

Hattu-Tapio runnoi tarvittavat birdiet

Tapio Pulkkasen mahdollisuudet jatkopaikaan näyttivät lopullisesti kadonneen hänen tehtyään toisen kierroksen sisaääntulon alkuun (11-12) tuplan ja bogeyn. 
Näiden jälkeen hän oli kaksi yli parin, 4-5 lyönnin päässä arvioidusta cut-rajasta. 
”Aika kovalla taistelulla runnoin tarvittavat birdiet. Muutama lähestyminen oli lähes kiinni lipussa, hyvin putosi puttejakin. Oli hivenen viileämpi keli ja kovempaa tuulta.”
”Peli on kohtalaisen hyvässä iskussa. Vielä kun saisi enemmän väyläosumia ja parempia birdiepaikkoja viikonlopulle”, hän nosti ilmoille toiveensa kahdelle viimeiselle päivälle.

”Ei tuo viikonlopun pelaaminen  kovin hyvältä nyt meideän kannalta näytä”, Välimäki totesi hieman viiden jälkeeen Suomen aikaa, jolloin sijoitus oli mennyt väliä 58-60. 
Myöhemmin illalla sijoitus putosi 66:ksi, mutta palautui lopulta 62:ksi.

Jatkoon pääsi 87 pelaajaa, jotka ovat yhdeksän lyönnin sisällä  (-11-2)

Lisää kisatreeeniä Tokioon

Sami Välimäen neljä viimeistä kisaa ovat menneet  pirkkalalaiselta hyvin mollivoittoisesti, sijoitus on ollut poikkeuksetta päälle sadan ja tulos reilusti yli parin.
Eikä hän silitellyt itseään myöskään perjantain jälkeen
”Lyöminen ei vaaan toimi. Raudat ovat olleet haasteena, eikä sopivaa korjausta ole vielä löydetty.  Lähestymisten jälkeen olen keskimäärin aivan liian kaukana.”

Edelliskauden tulokkaan äänessä on selvää pettymystä omaan tekemisen tasoon. Pienen harkinnan jälkeen kysymykseen mistä löytyi päivän ilonaihe, tulee vastaus jo positiivisemmalla sävyllä.

”Avaukset toimivat. Antoivat mahdollisuuksia, joita en kenttäpelissä kykene hyödyntämään. Olisi kyllä mukava päästä mukaan viikonlopun kierroksille.”
Edellisvuonna Välimäki oli terhakkaana kärjen tuntumassa samalla kentällä puolimatkassa. Toinen puolisko oli tuskaa, lopullinen sijaluku 62.

Skotlannin kisan jälkeen Kalle Samoojan ja Sami Välimäen seuraava kisa käydään Tokion olympialaisissa.

Korhosella haasteita henkisellä puolella

Mikko Korhonen (69-72,-1) karsiutuu, samoin Kalle Samooja.

”Aika hiljaista oli tänään birkkurintamalla. Ihan hyvää peliä noin kokonaisuudessa, ei vain ihan siellä, missä haluisin olla. Muutamia huonoja lyöntejä ja putit eivät tippuneet. Pienestä oli kiinni, ettei olisi juna jo lähtenyt hyvään suuntaan. Ehkä en ihan ollut ”paikalla” noin niin kuin henkisesti, en täällä enkä viime viikolla. Viikon huili ja Walesissa jatkuu!” Korhonen kommentoi

Kalle Samooja (74-70,+2) laski mahdollisuudet jatkopaikan osalta käsistään perjantaina jo ulosmenossa (+3). Sisääntulon viidi birkkua ja bogi jättivät hänet ainakin neljän lyönnin päähän jatkoista.

”Takaisin sorvin ääreen”, oli Samoojan suunnitelma karsiutumisen jälkeen. Reneissance Golf Clubilla Samooja oli 2019 sijalla 20:s tehden myös holarin. Edelliskaudella sijoitus oli hienosti yhdeksäs.

Jon Rahmin saldo Rolex Seriesin kisoissa on ennen Scottish Openia hurja, neljä voittoa kymmenessä kisasssa

Jon Rahmin saldo Rolex Seriesin kisoissa on ennen Scottish Openia hurja, neljä voittoa kymmenessä kisasssa

GETTY IMAGES

 aailmanlistan ykkönen Jon Rahm (-11) johtaa, samassa tuloksesssa ovat Jack Senior ja Thomas Detry.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kaikki neljä päivää suorina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa