Hyppää sisältöön

Sami Välimäki huippuasemissa Dubaissa – lopetti kierroksen huikeaan eagleen 142 metristä

Sami Välimäki ja Väinö Viitaharju tuulettivat "isosti" päätösreiän eaglea.

Sami Välimäki toteutti avauskierroksella taktiikkaansa mestarillisesti ja osoitti, että suomalaisilla penkkigolfareilla riittää viikonvaihteessa jännitettävää.

Sami Välimäki jakaa viidettä sijaa DP World Tour Championshipissä avauskierroksen jälkeen. 22-vuotias lupaus pelasi tänään 18 reikää tulokseen 69 (-3) tehtyään päätösreiälle häikäisevän eaglen.

Torstaina jälkeen Välimäen tulos riittää upeasti jaettuun viidenteen sijaan, eikä eroa kärkeen ole kuin kaksi lyöntiä. Ranskan Victor Perez johtaa kilpailua tuloksella 67 (-5). Tuloksessa -4 kakkossijaa jakavat Robert MacIntyre, Matthew Fitzpatrick ja Erik Van Rooyen.

Välimäki kertoi kilpailun aattona GoGolfille lähtevänsä kisaan konservatiivisella taktiikalla ja pyrkivänsä hyödyntämään par 5 -reiät.

Taktiikka totesesti onnistui. Välimäki pelasi Jumeirah Estaten Earth-kentän neljä par 5 -reikää häikäisevästi viisi alle parin, kun päätösreiälle tuli eagle ja kolmelle muulle par-viitoselle birdiet.

”Hyvää taistelua vaikealla kentällä ja sitten onnistuin par 5:lla mukavasti”, Välimäki kiteytti kierroksen.

Välimäki jakaa viidennen sijan Tommy FleetwoodinTyrrell Hattonin ja Martin Kaymerin kanssa. Hatton on maailmanlistalla kymmenentenä, Fleetwood 16:ntena ja Kaymer on kaksinkertainen major-voittaja ja entinen maailmanlistan ykkönen.

Eagle upposi rautakasilla

Caddie Väinö Viitaharju näyttää, minne Sami Välimäen pallo upposi päätösreiällä.

Caddie Väinö Viitaharju näyttää, minne Sami Välimäen pallo upposi päätösreiällä.

Getty Images

Välimäen päivän kohokohta oli tietysti kierroksen viimeinen lyönti 567 metriä pitkällä päätösreiällä. Reikä pelattiin tänään vastatuuleen ja Välimäki oli kahden lyönnin jälkeen 142 metrin päässä reiästä.

Välimäki tarttui rautakasiin, löi ja pallo meni reikään – valitettavasti upeasti lyönnistä ei ole ainakaan vielä tullut European Tourin sosiaaliseen mediaan materiaalia. Välimäki ei itsekään nähnyt, kuinka pallo upposi reikään, vaan kuuli sen harvalukuisen yleisön reaktioista.

”Yleisö rupesi huutamaan, että pallo meni sisään”, sanoi Välimäki, joka totesi tuulettaneensa ”isosti kauden ensimmäistä säkitystä”.

Par 5 -reikien lisäksi Välimäki onnistui tekemään kaksi birdieä par 4 -rei’illä. Välimäen pelikaveri Thomas Detry merkkasi nokialaisen korttiin neljä bogia, joista ensimmäinen tuli ykkösreiälle, kun suomalaisen blokkasi avauksen oikealle pienen puun taakse.

”Vähän jännitti lähteä pelaamaan”, Välimäki myönsi.

Ennen kilpailua Välimäki ilmoitti tavoitteekseen päästä kilpailussa top 10:iin. Avauskierroksen perusteella hänellä on oivallinen mahdollisuus yltää siihen.

Kyseessä olisi Välimäen debyyttikauden seitsemäs sijoitus kärkikymmenikköön.

Kolmen miljoonan taalan paikka

Dubain-päätöskisa on European Tourin kisoista rahakkain, jos majoreita ei lasketa mukaan. Palkintorahaa jaossa on yhteensä 8 miljoonaa dollaria, josta voittajalle menee peräti 3 miljoonaa dollaria eli noin 2,6 miljoonaa euroa.

Huippusijoituksen ja ison rahan lisäksi Välimäki taistelee Tanskan Rasmus Højgaardin ja Ranskan Antoine Roznerin kanssa kiertueen vuoden tulokkaan tittelistä. Avauspäivän perusteella titteli olisi matkalla Suomeen, sillä tanskalainen ja ranskalainen ovat suomalaisesta kuuden lyönnin päässä (+3) jaetulla 50. sijalla.

Välimäki kertoi eilen GoGolfille, että palkinnon saajan päättää European Tourin nimittämä raati, eikä ranking-pisteet, kuten on viime vuosina ollut tapana.

Kalle Samooja jakaa 43:ta sijaa. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 74 (+3).

Tulokselle -2 yhdeksättä sijaa jakaa yhdeksän pelaajaa, joiden joukossa ovat mm. Patrick Reed, Lee Westwood ja Henrik Stenson.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa