Hyppää sisältöön

Sami Välimäki hapuili lähipelissä ja viheriöillä: ”Perjantaina on uusi päivä”

Sami Välimäki on avauspäivän jälkeen neljä lyöntiä cut-rajan väärällä puolella

Välimäki (78,+6) hävisi viheriön ympärillä ja putteri kädessään PGA Championshipin keskivertopelaajalle lähes 4,2 lyöntiä.
Kalle Samooja (74,+2) on cut-rajan paremmalla puolella.

Sami Välimäki aloitti Kiawah Islandin Ocean Coursella päivänsä kymmenenneltä reiältä birdiellä. Kahdella seuraavallakin tuli parit, mutta ulosmenon kuusi viimeistä muodostuivat mustaksi puolitoistatuntiseksi. 

Neljä bogia ja tuplabogey veivät hänet kellarikerroksiin tuloslistalla. Sisääntulossa korttiin tuli kaksi bogia ja kolmanneksi viimeisellä päivän toinen birdie.

”Harmittavasti putterin kanssa tuli takkiin. Löin ulosmenossa väliin huonosti, vaikka olotila oli hyvä. Sisääntulo oli tiiltä griinille oikeinkin hyvää, en vaan saanut putteja sisään”, Välimäki kertasi päiväänsä.

Tilastot tukevat Väilimän analyysiä. Strokes Gained -tilastossa hän hävisi kisan keskivertosuorituksissa viheriöillä tyrmäävästi 2,4 lyöntiä. Viheriön ympäristössä saldo oli myös heikko (-1,7).
Tällä yhdistelmällä ei majoreissa tulosta synny, vaikka avaukset ja lähestymiset olisivat huippua.

”Toiselle kierrokselle löytyy varmasti uutta intoa. Mitään ei tarvitse muuttaa, menestysresepti on tiedossa. Perjantaina pitää painaa aamun hyvissä olosuhteissa pari alle parin. Tulos tehdään 13:lla ensimmäisellä väylällä, viimeiset viisi ovat luolteeltaan enemmän asemien pitämistä.”

Uransa ensimmäisessä majorissa, US Openissa Välimäki löi tauluun luvut 78+76 karsiutuen kahdeksan lyönnin marginaalilla. Toisella kierroksella hän tarvitsee Ocean Coursella olosuhteista riippuen tuloksen, joka on välillä 69-72 selvitäkseen jatkoon.

Kisaa johtaa kahden lyönnin marginaalilla Kanadan Corey Conners (-5).

Välimäki pääsee kierrokselleen perjantaina jo aamun toisessa kolmikossa klo 7.11 (Suomessa 14.11)
Etuna on se, että alkupäässä peli kulkee joutuisasti, odottelu jää todennäköisesti vähäiseksi. 
Kalle Samoojan vuoro tulee klo 21.42

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf-kanava näyttävät PGA Championshipista suoraa kuvaa klo 20.00-02.30.

Huippuryhmiiin keskittyvä englanninkielinen lähetys on nähtävissä klo 15.15-20.45

Tulospalvelu

Etsi luettavaa