Hyppää sisältöön

Sami Välimäki hakee Lapista virtaa – Kolme kivikovaa tavoitetta kaudelle 2021

Sami Välimäki ja Väinö Viitharju ovat tehneet yhdessä jäätävän hyvää tulosa European Tourilla

European Tourin tulokkaaksi valittu Välimäki on asettanut riman menestyksen osalta todellla korkealle. Väinö Viitaharjun tulo caddieksi toi häkellyttävän parannuksen ensimmäisen kauden sijoituksiin kisoissa.

Sami Välimäki on lomaillut pitkän kisakauden jälkeen 1,5 viikon ajan Lapissa yhdessä perheensä kanssa. Paluu Pirkanmaalle tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen sunnuntaina. Ensimmäinen kisa  käynnistyy tammikuun 21. päivänä Abu Dhabissa. Vastaan asettuu ET:n parhaimmiston lisäksi muun muasssa Rory McIlroy sekä Justin Thomas.

Puhelimessa Välimäen ääni on tavallistakin rauhallisempi. Kuin karhun, joka on juuri herännyt talviuniltaan.

”Hyvin täällä on mennyt. Ohjelmassa on ollut laskettelua, hiihtoa ja moottorikelkalla ajoa. Aivot ovat olleet sopivasti narikassa. Lomaa ilman ohjeistettua harjoittelua. Jääkiekkoa olen television kautta seurannut”, Välimäki kertoo ansaitusta vapaastaan.

Lähi-Itään hän suuntaa erittäin todennäköisesti jo ennen kotimaista Urheilugaalaa (14.1) , jossa Välimäki on ehdokkaana Vuoden Urheilijaksi, sekä vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken tuottajaksi (voitto Omanissa).

”Toimittajat päättävät, en lähde ennakoimaan tai nimeämään omaa suosikkiani”, hän kuittaa tyylikkäästi kysymyksen siitä, kenelle antaisi oman äänensä.

Nousu maailmanlistalla  tuo muut tavoitteet käden ulottuville

Vuoden vaihtuessa Sami Välimäki on maailmanlistan 69.  ET:n kisojen lisäksi hän saa mahdollisuuen näyttää osaamistaa helmikuussa Meksikossa pidettävässä WGC:n kisassa. Kuukautta myöhemmin pidettäviin  WGC:n reikäpelikisoihin paikka ei ole vielä varmistunut.
ET:n ohjelma on Abu Dhabin jälkeen tasokas, Dubaissa sekä Saudi-Arabiassa käydään pelaajakatraan osalta tasokkaat kisat ennen Meksikon matkaa. 
Maaliskuussa Välimäki puolustaa voittoaan Omanissa, heti perään on Qatarin kisa, jossa hän oli päättyvällä kaudella hyvissä asemissa.

Mikäli Välimäki tekee näissä kisoissa, tai mahdollisesti WGC:n reikäpelikilpailussa  hyviä tuloksia, nousu 50:n joukkoon maailmanlistalla, sekä kutsu Mastersiin ovat erittäin mahdollisia.

Sami Välimäki on nuoreksi mieheksi poikkeavan suora vastauksissaan.  Kun pyydän häneltä kolmea nostoa vuoden tavoitteiksi, ne tulevat selkeäsanaisesti kuin selkäytimestä.

”Tavoittelen voittoa, nousua maailmanlistalla 50:n joukkoon, sekä pärjäämistä majoreissa.”

Uran ensimmäinen major, US Open päättyi syyskuussa selkeään karsiutumiseen.

Pirkanmaalle palattuaan hän ehtii harjoitella kotikonnuillaan sekä valmentajansa Timo Karvisen kanssa Espoossa GoGolfin Loungessa ennen Abu Dhabiin siirtymisä. Trackman-lyöntitutkan perään hänen ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. 

”Oma Trackman on aina mukana treeneissä.” 

Kauden tulokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena valittu Nokia River Golfin kasvatti on saanut paljon onnitteluja, sekä muuta huomiota. Esimerkiksi tästä käy European Tourin sivuille tehty laaja kooste Välimäen kaudesta jonka löydät 

Täältä Sami Välimäki European Tourilla

Väinö Viitaharju toi valtavan parannuksen sijoituksiin

Sami Välimäki on pelannut lyhyellä ET-urallaan vasta 20 kilpailua. Tulokset ovat häkellyttäviä, vaikka rinnalle pistetään supertähdiksi nousseet entiset ja nykyiset legendat.

Välimäki ehti ET-uransa alussa manageri Chubby Chandlerin suosituksesta palkata mailapojakseen 22 vuotta toureja kiertäneen Kyle Roadleyn, jonka kanssa hän voitti Omanin kisan. Yhteistyö päättyi kuitenkin kesällä ensimmäisen Englannin osakilpailun jälkeen.

Tilalle tuli hyvä ystävä, Väinö Viitaharju, johon Välimäki tutustui juniori-ikäisenä.

Tulokset puhuvat puolestaan. Suomalaistulokkaan kymmenen ensimmäistä kisaa Roadleyn kanssa tuottivat voiton ja seitsemännen sijan (Australia).  Kolmanneksi paras sijoitus oli 38., loput seitsemän välillä 51-127. Keskimääräinen sijoitus 68,5.

Viitaharjun kanssa  loppukesästä Välimäki sai lentävän lähdön, kolme ensimmäistä kisaa tuottivat sijat kuudes, toinen ja kymmenes.

US Open (123.) oli toisen puoliskon ainoa karsiutuminen. Saldoa kaunisti vielä syksyllä sijat kuudes ja viides, sekä kolme sijoitusta 20:n joukkoon.  Sijoituksen keskiarvo kymmenessä Välimäki & Viitarharju kilpailussa on ollut todella hurja, 25,9.

”Samoilla taustajoukoilla mennään. uusia haasteita kohden. Valmennus, caddie ja välineet olivat menestykseni taustalla kohdillaan”, Välimäki kiitteli haastattelun päätteeksi.

Etsi luettavaa