Hyppää sisältöön

Sami Välimäki 1,7 miljoonan euron metsästykseen Floridassa – kohtaa kaikki maailman huiput

Sami Välimäki (oik) ja Väinö Viitaharju (vas) hakevat menestystä toista kertaa USA:ssa. US Openissa tuloksena oli karsiutuminen

Välimäellä on torstaina käynnistyvässä ja Viaplayn & V Sport Golfin kautta nähtävässä kisassa mahdollisuus raivata tiensä kerralla jopa The Mastersiin.

World Golf Championshipsin kauden ensimmäinen kisa, Workday Championship  käynnistyy torstaina The Concession Golf Clubilla Bradentonin kaupungissa Floridassa.

Mukaan on kutsuttu maailmanlistalta 50 parasta, sekä maantieteellisin perustein valituista pienemmistäkin kisoista voittajia.

Sami Välimäki on mukana Oman Openin ykköstilansa ansiosta.

Voittoa puolustaa Meksikossa pidetystä kisasta Patrick Reed, maailmanlistan kärkikymmenikkö on kokonasuudessaan vastannut kisakutsuun myöntävästi.

Paljon rahaa jaossa – maailmanlistan pisteet tiukassa

Reed kuittasi Meksikosta lähes 1,7 miljoonaa euroa, toiseksi sijoittuneen Bryson DeChambeaun osuus potista oli sekin yli miljoona euroa.

Tuloslistan kymmenennen shekki oli yli 200 000 euron kokoinen, viimeiseksi jäänytkin kuittasi yli 29 000.

Palkintosumma on edellisvuoteen verrattuna dollareissa sama ( 10,5 milj.), joten muutosta tulee vain valuuttojen kurssimuutosten verran

Oleellinen ero tavallisiin kisoihin sekä majorehin verrattuna on se, että kaikki 71 osallistujaa pääsevät pelaamaan neljä kierrosta.

Sami Välimäen mielessä tuskin pyörivät dollarin kuvat, vaan mahdollisuudet  tehdä menestyksen myötä nousua maailmanlistalla.

Välimäki on pudonnut kauden kolmen ensimmäisen, hänen kohdallaan pisteettömän kisan johdosta listalla kahdeksan sijaa 77:ksi.

Jaetulla toisella sijalla tulee kutsu Mastersiin

Voittaja saa suurella todennäköisyydellä 70 pistettä kuten Meksikosta 2020. 

Mahdollinen sensaatiomainen voitto nostaisi Välimäen listalla 30:n joukkoon, jaettu toinen tilakin  sinkauttaisi tukevasti 50:n joukkoon ja reikäpelimestaruuskisaan, sekä The Mastersiin

Realistisempaa toki on spekuloida sijoituksista terävimmän kärjen taakse.

Noustakseen Floridan kisan jälkeen sijalle 64:s , Välimäen olisi sijoituttava arviolta sijaluvuille 13-14 tai paremmin.

Tämä toisi lähes varmasti paikan reikäpelimestaruuksiin (64 pelaajaa) joukosta oletettavasti jää pois muutamia muitakin, kuin leikkauksesta toipuva Tiger Woods.

Hieman alhaisempikin sijoitus saattaa  riittäää, riippuen poisjäävien määrästä.

Sami Välimäen uran korkeimmat pisteet (24) tulivat Omanin voitosta. Vaikka kisassa oli kohtuullisen hyvä osanotto European Tourin pelaajista, maailmanlistan sadan joukossa heistä oli vain muutama. Eikä mukana ollut yhtään supertähteä.

Vertailun vuoksi:

Samat 24 pistettä Floridassa on tarjolla kahdelle pelaajalle, jotka jakaisivat kolmatta sijaa. Kun mukana Floridassa ovat  lähes kaikki top 50-miehet, ovat pisteet ja menestys huomattavasti piukemmassa kuin Omanissa. 

Huomionarvoista pienempien kisojen ja alempien kiertueiden osalta on se, että maailmanlistan pisteitä nillä jaetaan avokätisesti isoihin kisoihin nähden.

Hyvä esimerkki tästä on kolmostason kisojen ( esim. Nordic League) voitosta tuleva pistemäärä (4).

WGC:n kisassa Meksikossa vastaavan määrän pisteitä saivat neljä pelaajaa, jotka jakoivat sijalukua 22.  Mitalin käääntöpuoli on toki se, että WGC:n kisassa neljän pisteen lisäksi kahisevaa tulee lähes 100 000 euroa, kolmostasolla keskimäärin muutama tuhatlappunen.

Kisan ilmoittautumisaika päättyi klo 24.00 Suomen aikaa perjantaina. Maailmanlistan 50:n parhaan lisäksi osallistumisoikeuden kisojen voittajien joukossa on kymmeenen pelaajaa, joiden maailmanlistan sijoitus  on välillä 100-483.

Tämä johtuu pitkälti siitä, etttä World Golf Championshipin yhtenä kantavana ajatuksena on avata portteja maantieteellisesti ympäri maailman pienempienkin kisojen ykkösille.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät torstaista ( 20.00-01.30) eteenpäin kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

WGC kilpailu Florida, osallistujalista

Etsi luettavaa