Hyppää sisältöön

Sami Välimäen palkintosade Urheilugaalassa antaa golfille lentävän lähdön tulevaan kauteen

Sami Välliäen kisakausi käynnistyy tulevan viikon torstaina Abu Dhabissa

Välimäen persoona puhuttelee ja kiinnostaa urheilua seuraavaa suurta yleisöä ja mediaa.

Urheilugaala 2021 jää suomalaiseeen golfhistoriaan tapahtumana, jossa laji saa sen ykköspelaajan kautta tunnustusta, myöhäisen joululahjan kolmessa eri sarjassa.

Sami Välimäki oli ehdokkuutensa ansainnnut kolmessa merkittävässä sarjassa.

Läpimurto ja Sykähdyttävin urheiluhetki -sarjojen voitot olivat perinteikkäiden valtalajien edustajien kanssa kilpaillessa hätkähdyttäviä saavutuksia.

Sijoittuminen toiseksi Vuoden urheilijaa valittaessa nousee kuitenkin reilusti näiden yli. 

Melkoinen osa golfareista nosti Välimäen omalla listallaan korkealle tällä listalla, mutta hyvin harva uskoi hänen kisailevan vakavastai ykköstilasta. 

En minäkään. Puskista menestys tuli, vaikka perusteltuna toista sijaa voidaan pitää  monellakin mittarilla.

Valinnan tehneistä parjatuista urheilutoimittajista yhä suurempi osa harrastaa lajia,  ja on saanut koronakauden aikana seurata työnsäkin puolesta golfin nousua paitsi liikuntamuotona myös kilpaurheiluna suomalaispelaajien  menestysten myötä.

Sami Välimäen menestyksellle valinnoissa antoi lisäboostia se, että hän oli esillä saavutustensa ja ennätysten rikkomisten myötä läpi vuoden.

22-vuotiaan läpimurtourheilijan persoonassa on paljon ominaisuuksia, jotka puhuttelevat suomalaisia yli lajirajojen.

Välimäki antaa haastatteluissa itsestään rehellisen ja selkeän kuvan. Hän ei jaarittele eikä selittele kiteyttäen sanottavansa ymmärrettävällä tavalla. 

Puheissa ei ole uhoa, sitäkin enemmän tervettä itsetuntoa. Tulin tänne menestymään on viestinä puhutteleva.  

Persoonana hän on kentällä toisinaan räiskähtelevä,  olemus on hyvässä mielessä yhdistelmä Seppo Rädyn ärräpäitä ja Jukolan Jussin tuimailmeisyyttä, tunteiden purkamista, josta nuorukainen ammentaa vaikeuksien hetkellä uutta latausta. 

Välimäen menestystarina amatööriajasta lähtien on kiehtova. Paketin täydentää kova kyky tehdä tulosta. 

Häntä ei tunnu huimaavan kovassakaan seurassa, vaikka kaikissa kisoissa lopputulos ei ole lopulta se, jota kotikatsomoissa on toivottu.

Menestyksen tikapuut ovat nostaneet hänet asemaan, jossa odotukset suuren yleisön ja median osalta ovat toiselle ET-kaudelle taivaissa.

Ajankohta palkitsemiselle on lajin kannalta paras mahdollinen. European Tourin kausi käynnistyy seuraavalla viikollla. Kauden tulokkaan tittelin saanut Välimäki sijoitetaan Abu Dhabin kisassa huippupelaajien ryhmiin.

Lajin suosiollle urheiluna ja etenkin liikuntamuotona Sami Välimäen palkitseminen Urheilugaalassa antaa positiivisen sykäyksen, jonka vaikutus näkyy monella tavalla.

Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen arvioi tultuaan valituksi Olympiakomitean hallitukseen, että lajin kokonaisvaltaisella menestyksellä oli vaikutuksensa.

Sami Välimäen Urheilugaalassa saamissa tunnustuksissa on samaa kaikua. 

Golf on terveellä tavalla boomissa ja Välimäki estradilla tähtiurheilija, jonka esityksiä penkkiurheilijat seuraavat entistä suuremmalla mielenkiinnnolla.

Etsi luettavaa