Hyppää sisältöön

Sami Välimäen ja Kalle Samoojan mailat jäivät Lontooseen – Kasumigaseki Country Club erottelee terävimmän kärjen massasta

Väinö Viitaharju ja Sami Välimäki aloittivat yhteistyönsä pääkiertueilla  elokuun puolivälissä 2020

Suomea Tokion olympialaisissa edustava parivaljakko harjoitteli maanantaina lainavälineillä ja huomioi valmistautumisessaan sääennusteen lupaaman sateen sekä myrskyt.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja lensivät lauantaina Lontoon kautta Tokioon yhdessä valmentaja Timo Karvisen, fysio Pierre Johanssonin, sekä caddien Väinö Viitaharjun ja Daniel Mulveyn kanssa.

Kuten monasti käy, miehet pääsivät aikataulun mukaisesti perille, mailat jäivät matkalle.
”Ne on paikallistettu. Molempien bägien pitäisi olla Tokiossa maanantaina illalla, joten kaksi viiimeistä harjoituspäivää päästään vetämään omilla työvälineillä”, kertoi GoGolfille Timo Karvinen.

Sami Välimäki sai välinekumppaninsa TaylorMaden kisapaikalla olleesta rekasta tilanteeseen nähden hyvät korvaavat työkalut.

”Samin kanssa kierrettiin yhdeksän väylää. Kyseessä on jenkkityyppinen, suoraan etenevä selkeä kenttä, jossa karheikoita kasvattamalla on luotu vaikeutta. Draiverin lisäksi tiiltä on perusteltua lyödä väyläpuuta, jopa hybridiä”, Karvinen kertoo.

”Vaikeutta tulee myös ruohon kasvusuunnasta viheriöillä ja niiden ympärillä. Jos missaa oikean spotin, johon pudotetaan, pallo juoksee greinin mukaisesti viheriöltä ulos.Seuraavaaan lyöntiin on lähes aina vastakarvaa.”

Terävin kärki erottuu

Kalle Samooja pääsee läpimurtokaudellaan pelaamaan majorin lisäksi myös olympialaisiin.

Kalle Samooja pääsee läpimurtokaudellaan pelaamaan majorin lisäksi myös olympialaisiin.

timo karvinen

Kalle Samooja kulki lainaksi saamansa putterin ja wedgen kanssa läpi kentän.
”Kalle kertoman mukaan toisella puoliskolla on pidempiä  ja enemmän  draiverilla avattavia väyliä. Viheriöt ovat puistomaisella ja hienosti viimeistellyllä kentällä suuria. Se antaa mahdollisuuksia myös hankalien reiänpaikkojen asettteluun. Kaikkein parhaat saattavat erottua onnistuessaan keskiryhmästä reilumminkin. Tämä oli Kallen arvio”, Karvinen viestitti tietoa.

Sadetta ja taukoja luvassa – kisa käynnistyy Suomen aikaa 01.30 

Kuten ennakkoon oli tiedossakin, golfkisat Tokiossa käynnistetään päivittäin paikallista aikaa 07.30 (01.30 Suomessa)
”Järjestäjät ovat varautuneet ukkossateisiin sekä taifuuniin. Keskeytyksiä saattaa olla edessä ja vettä kestävät myrskyvarusteet ovat bägeissä.

Olosuhteet kisapaikalla ja 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa hotellissa ovat odotetun tyyppiset.

Sami Välimäki otti hänelle pikavauhtia tehdyllä mailasetillä tuntumaa upeita näkymiä tarjoavaan kisakenttään

Sami Välimäki otti hänelle pikavauhtia tehdyllä mailasetillä tuntumaa upeita näkymiä tarjoavaan kisakenttään

timo karvinen

”Valmentaja hoitaa ajamisen. Kentältä ja harjoitusalueilta ei ole kiirettä pois, sillä hotellissa emme aktiviteetteja kykene hyödyntämään. Ikkunasta näkyy parkkihalli.”

”Yllättävän monetkin golfjoukkueet asuvat olympiakylässä, jonne on matkaa 1,5 tuntia. Me viihdymme omissa oloissamme erittäin hyvin. Mailojen puuttuminen yhden harjoituspäivän ajaksi on jo voitettu kanta. Tiistaina otetaan tarkemmin selkoa kentästä ja sen pelattavuudesta”, Karvinen lopetti haastattelun. 

Etsi luettavaa