Hyppää sisältöön

Sami Välimäelle ja Kalle Samoojalle uran parhaat sijoitukset maailmanlistalla

Sami Välimäki nousee ensimäistä kertaa urallaan 90:n ensimmäisen. joukkoon maailmanlistalla

Sami Välimäen ja Kalle Samoojan loistavat esitykset Cyprus Openissa näkyvät myös miesten maailmanlistan sijoituksessa. Suomalaisnelikolta voidaan odottaa vahvaa panosta myös toisessa Aphrodite Hillsillä pelattavassa ET:n kisassa.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja pitivät Suomen lippua korkeimmalla Cyprus Openissa.

Finaalipäivänä he johtivat yksin, yhdessä tai jaettuna jonkun muun pelaajana kanssa kuudennelta reiältä (Välimäki) 16 reiälle ( Samooja), jolloin Callum Shinkwin kolautti päätösviheriöllä 16-metrisen eagle-puttinsa sisään siirtyen ykköseksi.

Toiseksi sijoittuneella Samoojalla ja kuudenneksi pudonneella Välilmäellä on alkuviikosta haastava tehtävä ladata itsensä vireeseen torstaina samalla kentällä käynnistyvää kisaa varten.

Mutta mukavaakin ajateltavaa löytyy, sillä kaksikko hilautui ylöspäin golfin maailmanlistalla ja European Tourin rankingissa.

Samooja varmisti paikan Dubaissa

Samooja nousi Race to Dubai -listalla 30 sijaa 36:nneksi. Paikka finaalikisaan on käytännössä varma. Dubaissa pelattavaan DB World Tour Championshipiin otetaan listan 60 parasta.

Samoojan sai kisassa 14,4 maailmanlistan pistettä, jotka nostavat hänet maailmanlistalla sijalle 165. Se on turkulaisen kaikkien aikojen paras noteeraus. Syksyllä 2019 hän oli listan 176:s

Sami Välimäki sai kuudennesta sijastaan neljä pistettä. Ne nostivat hänet uusimmalla listalla 86:nneksi. Välimäen toistaiseksi paras sijoitus on 92:s.

Välimäellä on  nykyisellä vireellään mahdollisuus hilautua jopa 50 parhaan joukkoon, joka vuodenvaihteessa toisi varman kutsun Mastersiin. Tämä vaatisi kuitenkin jättimenestystä (voittoa) Kyproksen toisesta kisasta sekä onnistumista myös Race to Dubain finaaalissa.

Maailmanlistalla oli BMW PGA Championshipin jälkeen kolmetoista alle 25-vuotiasta pelaajaa. Välimäki, 22, oli tuolloin listan neljänneksi nuorin.

Välimäellä on myös mahdollisuus tehdä koronaepidemian typistämällä ET-kaudella historiaa sijoittumalla kiertueen rankingissa korkeimmalle koskaan. Hän on Kyproksen ensimmäisen kisan jälkeen listalla 15:ntenä, kun Mikko Ilonen oli parhaimmillaan kiertueen rankingissa kauden päätteeksi 18:s.

Mikko Korhonen on Race to Dubai -kisassa 100:ntena ja Tapio Pulkkanen 162:ntena. Pulkkasen ei tarvitse kuitenkin taistella pelioikeutensa puolesta, sillä European Tour päätti jäädyttää pelaajian kategoriat tämän vuoden osalta juuri koronan vuoksi.

Golfin maailmanlista | Race to Dubai -ranking

Etsi luettavaa