Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä vahva kierros Valderramassa – Matt Fitzpatrick jyräsi voittoon

Sami Välimäki juhlisti sunnuntain kierrostaan hyvän tuloksen lisäksi Suomen lipun väreillä

Sami Välimäki (+2) jäi Tapio Pulkkasen tavoin viiden lyönnin päähän toisesta sijasta. Fitzpatrick saavutti uransa seitsemännen ET:n voiton kolmen lyönnin marginaalilla.

Sami Välimäki pisti sunnuntaina finaalikierroksen tapojensa mukaisesti sinivalkoista päälle.
”Niin, sitä ei viimeaikoina ole usein tapahtunutkaan”, hän muistutti Andalucia Mastersia edeltäneestä putkestaan jonka aikana oli karsiutunut kymmmenen kertaa 12:n kisan aikana tapahtumissa, joissa cut-raja on ollut. Olympialaisissa kaikki 60 selvisivät jatkoon, Välimäki oli 27:s. 

Sunnuntain kierrokselle hän lähti siijaluvulta 44:s tulokset  (72-72-73,+4) pohjinaan.

”Päivän käynnistyi mainiosti, tein alkuun pari hienoa birdietä. Valitettavasti annoin ne pois liian helposti kahdella bogilla ennen sisääntulon käynnistymistä.”
Toinen puolisko oli Välimäeltä vahvaa tekemistä. Seitsemään ensimmäiseen hän teki kolme birdietä ja bogin ollen kierrostaan kaksi alle.

Valderraman kuuluisimmalla väylällä, veden yli lyötävällä 17:lla, sekä viimeisellä pirkkalalainen haki lisää punaisia merkintöjä korttiinsa.
”17:lla missasin metristä birkkuputin. Viimeisellä oli vielä viisimetrinen, siitäkään ei uponnut.”

Sijaluvuksi tuli 25:s jonka hän jakoi  Tapio Pulkkasen kanssa.
”Tämä kisa menee ehdottomasti kauden parhaisiin. Etenkin lähipeli, puttien lisäksi chippaaminen ja bunkkerilyönnit olivat erinomaisia”, Välimäki määritteli.

Parempia sijoituksia hänellä on kuluvalla kaudella vain British Mastersissa (21.) sekä Tenerife Openista (22.) Maailmanlistan pisteitä hän oli saanut lisäksi Canary Islands Openista (27.) sekä olympialaisista (27.)
Andalucia Mastersin 25:s sija ja päätöskierroksella kymmenen parhaan tuloksen joukkoon kivunneen tekeminen menevät saavutuksena perustellusti heti olympialaisten jälkeen kakkoseksi.

”Jään tyttöystävän kanssa kahdeksi viikoksi Fuengirolaan harjoittelemaan ja lomailemaan. Portugal Masters on seuraava kisa. Jos sen jälkeen on mahdollisuuksia päästä mukaan Dubaissa pelattavaan kauden päätöskisaan, lähden nostamaan sijoitustani sitä edeltävään Dubai Championshipiin”, Välimäki suunnitteli.

Kuluvalla kaudella Välimäki on pudonnut vuodenvaihteen sijalta 69:s 191:ksi maailmanlistalla. Hän oli ennen Valderraman kisaa kerännyt kaikista 200:n joukossa olevista pelaajista vähiten pisteitä kalenterivuoden 2021 aikana.
Valderramasta Sami Välimäki saa pisteitä ja pientä nousua listalla.
 

Matt Fitzpatrick antoi upean näytöksen taidoistaan

Andalucia Mastersin voittoon pelasi näyttävällä tavalla Matt Fitzpatrick. Englantilaiselle tarkkuutta vaativa kenttä on aina parhaita metsästysmaita. Päätöskierrokselle hän lähti kolme lyöntiä maanmiestään ja pelikaveriaan Laurie Canteria jäljessä. Canter siirtyi viidennen reiän birdiellään jo neljän lyönnin johtoon. Tässä vaiheessa hän oli pelannut toisen kierroksen alusta 41 reikää putkeen 11 alle parin. 

Englantilaisen alamäki käynnistyi seuraavien kahden väylän bogin ja tuplabogin yhdistelmästä. Canter ei kyennyt enää kasaamaan itseään, viimeiset 13 reikää kuusi yli pelannut Canter putosi lopulta jaetulle neljännelle sijalle tuloksella (-2).

Fitzpatrick puksutti korttiinsa virheettömällä kenttäpelillä 15 perättäistä paria. Hänen edelleen kisan kärkeen  nousseen Sebastian Söderbergin lyöminen sakkasi loppureiíllä. Tuplabogi puskaan menneen avauksen jälkeen 17:lla ja bogi viimeisellä pudottivat ruotsalaisen jakamaan toista sijaa tuloksella (-3).

USA:ssa vaisun kauden pelannut Fitzpatrick pääsi kunniakujaa pitkin pelaamaan voittoon tavalla, joka lämmitti miestä itseään, sekä vakuutti katselijat. Hän teki birdiet 16:lle ja 17:elle, viimeiselle parin, joka toi kolmen lyönnin marginaalilla voiton.

”Pelasin hyvin maltillisesti. Siirsin palloa asettamiini kohteisiin, en joutunut puiden taaksee tai paikkoin joista olisi joutunut taivuttamaan lyöntejä. Olen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla voittoni ansaitsin”, Fitzpatrick kehui aiheestakin itseään.
Päätöskierroksen tulos oli sama 69,-2 kuin Sami Välimäellä. Tuloksiin 67-68 ylsi sunnuntaina kuusi pelaajaa.

Ykkköstila oli Fitzpatrickille ET:lla seitsemäs. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa