Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä tiukka haaste Abu Dhabissa – seitsemän bogin kierros jätti kisan hännille

Sami Välimäellä on perjantain toisella kierroksella kova mäki noustavanaan

Sami Välimäki (77,+5) tarvitsee perjantain aamukierroksella kymmenen lyönnin tulosparanuksen selvitäkseen viikonlopun peleihin Abu Dhabin European Tourin kisassa.

Sumun aiheuttaman viivästyksen johdosta Sami Välimäki ja Kalle Samooja pelasivat avauskierroksensa toisen puoliskon loppuun perjantaina.

Välimäki oli torstaina tuloksellisesi kaukana totutusta tasostaan. Kymmenennen birdiestä huolimatta hän lähti perjantaina pelaamaan kahdeksaa viimeistä reikä tuloksesta +3. 

12:n birdien jälkeen European Tourin kauden tulokkaan 2020 peli lähti kulkevan oikeaan suuntaan.

Kylmää vettä tuli kuitenkin iso saavillinen niskaan neljällä seuraavalla (14-17), joilla Välimäki teki kolme bogia.

Päätösreiän  toi yhteistulokseksi 77,+5 jolla hän on 13 lyöntiä Rory McIlroyta jäljessä ja viisi lyöntiä cut-rajan väärällä puolella jaetulla sijaluvulla 123:s, takanaan vain viisi pelaajaa

Välimäki tarvitsee tuloksen 66-68 selvitäkseen jatkoon

Kalle Samooja lähti aamutuoreille viheriöille pelaamaan viimeisiä tuloksesta +1.  16:n reiän jälkeen hän oli aamulla tekemiensä parien lisäksi sisällyttänyt kortiinsa yhden birdien ja bogeyn.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja pääsevät toiselle kierrokselleen pienen tauon jälkeen päivän aamuryhmissä.

Cut-raja oli ensimmäisen kierroksen loppuvaiheilla tuloksessa 72, par. Mikäli tulostaso pysyy samana, jatkopaikan valtamaaninen edellyttää tulosta 144, jopa lyöntiä tätä parempaa. Sen nouseminen tulokseen 145 on mahdollista, mutta ei tässä vaiheessa todennäköistä.

Sami Välimäki pelasi kalenterivuonna 2020 yhteensä 17 European Tourin kisaa, joissa hän karsiutui neljästi. Viimeinen karsiutumista tuli US Openissa syyskuussa, kolme edellistä perättäisissä kisoissa Itävallassa ja Englannissa heinä-elokuussa.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen saavat odottaa vuoroaan pitkälle iltapäivään, sillä torstain viivästysten johdosta aikataulusta ollaan lähes kolme tuntia myöhässä.

Toinen kierros tullaan varmuudella pelaamaan iltapäivän pelaajien osalta loppuun vasta lauantaina. 

Välimäki ja Samooja ehtivät pelata kierroksensa loppuun, ennen pelin päättymistä auringon laskiessa Suomen aikaa pian kello 16:n jälkeen.

Suomalaisten tulokset avauskierroksella:

Mikko Korhonen 69,-3 (13.)

Tapio Pulkkanen 73,+1 (88.)

Kalle Samooja +1, 17 reikää (88.)

Sami Välimäki 77,+5 (123.)

Tuloslista Abu Dhabi

V Sport ja Viaplay näyttävät kisan torstaista sunnuntaihin suorina lähetyksinä. Perjantaina lähetysaika on 10.00-16.30

Etsi luettavaa