Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä takapakkia maailmanlistalla – Rickie Fowlerin peli ei riitä Mastersiin

Sami Välimäen seuraava kisa Floridassa käynnistyy reilun kahden viikon kuluttua

Välimäki tarvitsee seuraavasta WGC:n kisasta Floridassa hyvän sijoituksen saadakseen paikan Teksasissa pelattavaan reikäpelimestaruuteen maaliskuun lopulla.

Dustin Johnson vahvisti Saudi-Arabian kisan voitollaan ylivoimaista johtoaan maailmanlistalla.

Lähimmät haastajat jäivät marraskuun Mastersisssa sekä viikonlopun kisoissa pahasti jalkoihin, eivätkä listan kakkkonen Jon Rahm ja kolmonen Justin Thomas ole alkukauden esityksillään vakuuttaneet.

Tilanteet voivat toki kääntyä nopeastikin päälaelleen, mutta useimmat ennusmerkit kertovat, että Johnsonin nykyinen, elokuun lopulla alkanut valtakausi listan kurkona voi jatkua jopa läpi kauden  2021.

Sami Välimäellä näytön paikka Floridassa

Sami Välimäki hioo parhaillaan peliinsä uutta terää valmentajansa Timo Karvisen kanssa. Ajankohta leiritykselle on hyvä. Sihti oli Lähi-Idän kolmessa kisassa kateissa, kierrosten keskiarvo 73,50  kertoo oleellisen. 

Taidot eivät ole kadonneet, mutta sen hurjan vireen löytäminen , joka nosti Välimäen menetyksen aallonharjalle kauden 2020 toisella puoliskolla, vaatii perusasioiden loksahtamista paikalleen, sekä itseluottamuksen palautumista.

Kolmannen kisaviikon jälkeen Välimäki putosi seitsemän sijaa listalla (69-76). Lyhyellä tähtäimellä tällä on merkitystä kevään kilpailuohjelman osalta.

WGC:n Meksikosta Floridaan (25.-28.3) siirrettyyn 78 pelaajan kisaan Välimäki on paikkansa jo lunastanut.

Maaliskuun lopulla (24.-28.3) pelattaviin WGC:n reikäpeleihin otetaan 64 pelaajaa.

Joitakin pelaajia jää totutusti pois, mutta sijaluvulta 76. tai heikompi mahdollisuudet päästä mukaan ovat varsin pienet. 

Floridassa Sami Välimäellä on näytön paikka kivutakseen maailmanlistalla lähelle sijalukua 64:s ja pitääkseen toiveensa Mastersiin pääsemiseksi hengissä.

Välimäen pitäisi reikäpelimestaruuden jälkeisenä maanantaina olla listalla 50:n joukossa päästäkseen vihreän takin metsästykseen.

Mikko Korhonen (210-203) teki pientä nousua oltuaan Saudi-Arabiassa 33.

Augusta Nationalin portit jääävät Rickie Fowlerilta avaamatta?

Europan nuorista tähdistä Robert MacIntyre (44.) ja Välimäen viikonlopun kuudennella sijalllaan ohittanut Rasmus Hojgaard lentävät myötätuulessa. MacIntyre on lähellä paikkaa Mastesrsiin.

Rickie Fowler (32-v) on parhaassa iässsään golfarina, mutta menestys on kääntynyt laskuun

Rickie Fowler (32-v) on parhaassa iässsään golfarina, mutta menestys on kääntynyt laskuun

GETTY IMAGES

USA:n Rickie Fowlerin syöksykierre ei vaan otaa katketakseen. Majoreissa kolme kertaa kakkoseksi ja yhteenä 11 kertaa kärkikymmenikössä ollut yleissönsuosikki on jäämässä ensimmäistä kertaa urallaan ulos Mastersista. Vuodenvaihteessa (53.) hän ei mahtunut 50:n joukkoon maailmanlistalla. 

Otteet kentällä ovat olleet korkeintaan keskinkertaisia myös kalenterivuoden 2021 puolella, sijaluku on nyt 63.

Kisoja on toki PGA Tourilla viikottain maaliskuun loppuun. Fowler tarvitsisi peliinsä nopeasti uuden vaihteen, muuten sarja katkeaa.

Maailmanlista

Etsi luettavaa