Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä ohitusvilkku päällä Wentworthissa – seitsemän birdietä ja eagle!

Sami Välimäki tekee kovaa nousuaET:n lippulaivakilpailun toisena päivänä

Eaglen ja seitsemän birdietä tehnyt Välimäki (72-67,-5) pääsee viikonlopun kierroksille kärjen tuntumasta. Kilpailua johtavat seitsemän lyöntiä Välimäkeä edellä olevat Shane Lowry (-12) ja Matthew Fitzpatrick.(-12)

Ensimmästä kertaa BMW PGA Championshipia pelaava Sami Välimäki pisti ison vaihteen päälle Wentworthissa perjantaina. Pohjan kovalle tulokselle 67,-5 loi onnistuminen par-viitosilla, joilla nokialainen rakensi eaglen 12:lla  ja muilla kolmella (neljäs, 17:s ja 18:s) birdiet. Birdien määrä seitsemän yhdellä eaglella on todella kova.

Mitalin toinen puoli oli se, että myös bogeja tuli korttiin peräti neljä. Lopetettuaan kierroksensa Välimäki oli kymmenentenä, seitsemän  lyöntiä Matthew Fitzpatrickia (-12) ja Shane Lowrya  jäljessä.

”Hyviä lyöntejä tuli mukava määrä, sain myös upotettua pari pidempää puttia. Siitä se tulos rakentui. Vastaavasti missasin lyhyitä putteja, lyöntejä jäi kentälle”, Välimäki kertoi kierroksen jälkeen.

Nokia River Golfia edustava Välimäki pelaa ensimmäistä kisaansa Wentworthissa.

”Kenttä istuu erinomaisesti silmään. Pidän myös siitä, että täällä ei tarvitse laskea niin paljon pomppuja, pallo jämähtää  melkein siihen, missä se maahan tulee.  Märkä kenttä korostaa tätä.”

Välimäen sijoitus tullee oletettavasti päivän aikana putoamaan, mutta lähtökohta viikonloppuun on jälleen erinomainen.

Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen pelasivat identtiset tulokset (71-73, par)  ja selviävät viimeisten joukossa viikonlopun kierroksille.  Samooja oli vielä 12:n jälkeen kolme alle, kolme bogia (13,15,18) pudottivat hänet cut-rajan tuntumaan. 

Mikko Korhosen yhteistulos (73-72,+1) on ”rajatapaus”, jatkopaikan kohtalo selviää vasta illalla. 

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana lähetyksenä kello 13.30-20.00

BMW PGA Championship, tuloslista

Etsi luettavaa