Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä hurja kiri Dubaissa: ”Putit rupesi uppoilemaan”

Sami Välimäki löysi hurjan vireen Dubain kisan kolmanten päivänä

2-4-8.
Siinä järjestyksessä Sami Välimäen birdiet kierroksittain Jumeirah Golf Estatesin Fire-kentällä. Perjantain tulos 65,-7 oli päivän paras nostaen Välimäen sijaluvullle 18.

Suomalaiskolmikolla Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen oli varhain perjantaiaamuna käynnistyneellä kolmannella kierroksella vaikea startti. Bogeja tuli kortteihin ennen birdejä, sijaluvut putosivat aiemmasta.

Sami Välimäelle (70-68-65,-13)  bogey kuudennella (kentän15.) oli herätys, jonka jälkeen hän rakensi neljä birdietä putkeen. Ilotulitus jatkui tämän jälkeen kierroksen loppuun asti. Pareja sekä birdejä tuli korttiin loppuun asti vuorotahtia. 

”Löin tänään erittäin hyvin, vauhtiin päästyäni putitkin osuivat hyvin reikään”, Välimäki pohti birdiesuonen löytämistä.

Samaan päivän parhaaseen  tulokseen 65,-7 ylsi kolme muuta pelaajaa. Välimäki nousi 25 sijaa 18:ksi. Eroa kisaa johtavaan Andy Sullivaniin (-21) on kahdeksan lyöntiä, viidenteen sijaan neljä.

”Finaalipäivänä samaa lyömistä vaan, kierroksesta rauhassa nauttien”, hän rakensi pelikirjaansa.

Kärkipäässä on tiukkaa. ET:lla ensimmäistä kertaa käytössä oleva Jumeirah Golf Estatesin Fire-kenttä on osoittautunut kohtuuttomankin helpoksi. Välimäki ei kahtena ensimmäisenä päivänä ollut lähestymisissä ja lähipelissä riittävän terävä.

Mahdollisuudet voittotaistoon ovat olemattomat, mutta kenraaliharjoituksena seuraavan viikon ET-finaalia varten lauantain kierros on hyvin merkityksellinen testi.

”Minä pidän enemmän vaativimmista kentistä kuin näistä, joilla tulostaso kipuaa todella kovaksi.”

Andy Sullivanilla on hänet paremmin tuntevien mukaan erinomainen tilannetaju. Videon lausahdus tuskin on hänen itsensä keksimä, mutta yksinkertaisuudessaan  todellinen helmi.

Mikko Korhosella nihkeä päivä

Mikko Korhonen teki tuloksen 71,-1 päätyen yhteistulokseeen -10.  Se riittää jaettuun 32. sijaan. Korhosella on kahdenkymmenen parhaan joukkoon matkaa vain kolme lyöntiä, joten parin ensimmäisen kisapäivän kaltaisella esityksellä Korhosella on vielä mahdollisuus hivuttautua kärkipään sijoituksille.

”Vähän nihkeä päivä tänään. Takaysillä ihan hyvä jakso, mutta muuten aika keskinkertaista. Löin alkuun aika huonosti ja koitin vain pitää pallon kentällä. Vikalla missasin vielä tap-inin ihan omaa huolimattomuutta. Näin tänään, huomenna jatketaan”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Tapio Pulkkasella iso näytönpaikka edessään kaudella 2021

Tapio Pulkkanen (67-69-73,-7) väläytteli kahtena ensimmäisenä päivänä tehden molemmilla kuusi birdietä. Lauantaina kaksi bogia kierroksen alkuvaiheilla veivät toiveet kärkipään sijoituksesta. Birdejä hän teki kolme, yksi tupla vei tuloksen parin yläpuolelle. Sijoitus on 55.

Kolmas oodotuksiin nähden heikko kausi päättyy Tapio Pulkkasen osalta lauantaina

Kolmas oodotuksiin nähden heikko kausi päättyy Tapio Pulkkasen osalta lauantaina

GETTY IMAGES

Kalenterivuoden parhaaksi sijoitukseksi jää 15. tammikuulta Etelä-Afrikasta. Hattu-Tapion kolme ensimmäistä ET-vuotta ovat kulkeneet menestyskäyrän osalta alaspäin kuten sijoitus maailmanlistalla.

Vuodenvaihteesas 2017-2018 Pulkkanen oli Challenge Tourin tuore ykkönen. Joulukuun ET-kisasssa Johannesburgissa hän kirjautti kolmannen sijan jääden samalla tuloksella, mutta heikommalla maailmanlistan sijoituksella ulos Open Championshipista. 

Maailmanlistan sijoitus on tuosta ajankohdasta ollut joulukuun lopussa 167-249-386 ja nyt joulukuun alussa 555.

Sami Välimäen lisäksi Kalle Samooja sekä Mikko Korhonen ovat hemmotelleeet suomalaisia golfin ystäviä useilla  kärkipään sijoituksellaan kauden aikana.  Pulkkanen on menestyksen osalta kuopassa, johon hän on juuttunut valitettavan pitkäksi aikaa.

Launtaina Pulkkanen pääsee vetämään paineitta kauden viimeisen kieroksensa Mikko Korhosen tavoin. Työpaikka ET:lla säilyy koronakauden lukittujen pelioikeuksien johdosta vaatimattomasta Race to Dubai -listauksesta (171.) huolimatta.

Kausi 2021 on Kymen Golfin kasvatille jo todellinen vedenjakaja. Potentiaalia riittää, mutta toimivaa pakettia Pulkkanen ei ole kyennyt rakentamaan.

Suomalaiset starttaavat varhain aamulla

Golf in Dubai Championshipin viimeinen päivä käynnistyy varhain aamulla paikallista aikaa.

Mikko Korhonen lähteee kierrokselleen Suomen aikaa klo 6.05

Sami Välimäki (tii #1) ja Tapio Pulkkanen (tii #10) lyövät ensimmäiset avauksensa klo 6.55, joten suomalaisten kisa päättyy jo ennen puoltapäivää.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät neljännen kierroksen suorina lähetyksinä klo 8.30-13.30

European Tour, Dubai, Tuloslista

Etsi luettavaa