Hyppää sisältöön

Sami tuuletti iloisena ja laittoi caddie-Väinön ylitöihin – 70 alituksesta 200 punnerusta

Sami Välimäki onnistui perjantaina Valderramassa.

Sami Välimäki kuvaili pelaamista Valderramassa henkisesti rankaksi. Tänään hän kuitenkin onnistui erinomaisesti, mikä tarkoittaa caddie Väinö Viitaharjulle fyysisesti rankkaa iltapäivää.

Sami Välimäki pelasi huikean tuloksen 69 (-2) Valderramassa perjantaina. Välimäen huippukierros sivuaa kilpailun parasta tulosta kahden ensimmäisen päivän osalta. Eilen neljä vain neljä pelaajaa onnistui tekemään yhtä hyvän tuloksen kuin Välimäki tänään. 

Perjantaina Välimäki ja Walesin Jamie Donaldson ovat toistaiseksi ainoat pelaajat, jotka ovat onnistuneet perjantaina alittamaan 70 lyönnin rajan.

Ei siis ihme, että Välimäki tuuletti onnistumistaan voimakkaasti, kun hän upotti par-putin viimeisellä reiällä. 

Tuuletukseen oli kuitenkin muukin syy kuin oma onnistuminen. Välimäellä ja hänen caddiellään Väinö Viitaharjulla oli nimittäin tänään käynnissä pieni sisäinen betsi, joka selvisi Viaplayn ja V Sport -urheilussa näytetyssä televisiohaastattelussa.

”Jos pelaan kaksi alle tai paremmin, hän joutuu tekemään 200 punnerrusta”, Välimäki naureskeli kierroksen jälkeen televisiokameroiden edessä. ”Itse en pysty tekemään 200:ta punnerrusta, toivottavasti hän pystyy siihen.”

Sami Välimäellä ja Väinö Viitaharjulla oli sisäinen veto perjantaina. Välimäki voitti ja laittoi Viitaharjun punnertamaan.

Sami Välimäellä ja Väinö Viitaharjulla oli sisäinen veto perjantaina. Välimäki voitti ja laittoi Viitaharjun punnertamaan.

Getty Images

Kahdeksan lyönnin parannus

Tuuliset olosuhteet ja vaikea Valderraman kenttä ovat laittaneet pelaaja nöyräksi. Harvoin pelaaja voi olla tyytyväinen kahden päivän yhteistulokseen +4 (77-69), mutta se voi riittää vielä tänään vielä korkealle, sillä tällä hetkellä kärki menee tuloksessa -2.

Välimäki ei ole ensimmäistä kertaa Valderramassa. Hän kertoi haastattelussa pelanneensa kentällä kerran aikaisemmin, tosin silloin olosuhteet olivat helpommat. Tämänkertaista Valderrama-kokemusta Välimäki kuvaili haastattelussa henkisesti rankaksi vaikeaksi viritetyn kentän ja navakan tuulen takia.

Tänään chippaaminen ja puttaaminen oli hyvää. Missasin paljon viheriöitä, mutta tein paljon pareja siitä huolimatta.

”Se on henkisesti erittäin rankkaa. Eilen en pysynyt riittävän viileänä, siksi tein niin paljon virheitä, mutta tänään henkinen tilani oli parempi ja onnistuin tekemään pareja ja birdiejä.”

Hyvä harjoitus US Openia varten

Välimäki kertoi myös, että odottaa innolla uransa ensimmäistä majoria US Openia, joka pelataan Winged Footin kentällä parin viikon kuluttua. US Openissa kenttä viritetään perinteisesti todella haastavaksi. Ennakkotietojen perusteella kentällä par-tuloksen rikkominen tulee olemaan kovaa valuuttaa aivan kuten tällä viikolla Andalucian Mastersissa.

”Tulossa on hauska viikonloppu. Tämä (Valderraman-kisa) toimii siihen hyvänä harjoituksena”, Välimäki näki.

Tänään Välimäki oli pitkään tuloksessa -3, mutta kolmen putin bogey 17. reiällä pudotti häntä hieman tulosluettelossa. Kyseessä oli vasta päivän toinen bogey. Birdiejä syntyi 18 reiän aikana neljä.

Päätösreiän par voidaan laskea myös onnistumiseksi, sillä kenbtän toiseksi vaikeimman reiän keskiarvo on ollut tänään 4,5.

Samooja putoaa jatkosta

Kalle Samoojalle Andalucian Masters on jäämässä valitettavasti vain kahden kierroksen mittaiseksi hienosti sujuneesta avauskierroksesta lukuunottamatta.

Samoojan yhteistulos on +10 (73-79), eikä cut-raja tule nousemaan niin korkealle.

”Sellainen räpellys tänään. Tiiltä ammuin melkoisella  hehtaaripyssyllä, ettei paljon muuta nähnyt tänään kuin korkkipuita. Kaupan päälle vielä umpijäässä oleva putteri niin lopputulos on melko taputeltu”, Samooja ruoski itseään.

Valderraman kenttä vei tänään voiton turkulaisesta.

”Onhan tähän kenttään muodostunut sellainen viha-rakkaus-suhde. Innolla lähdetään pelaamaan, mutta kyllä se vaan aina selättää miehen.”

Myös Tapio Pulkkasen kisa päättyy karsiutumiseen. Hän teki tuplabogeyt sekä 16. että 17. reiälle päätyen yhteistulokseen +12 (75-79). Tällä hetkellä cut-raja on +6.

Tapio Pulkkanen jatkaa taistelua cut-rajan selvittämisestä.

Tapio Pulkkanen jatkaa taistelua cut-rajan selvittämisestä.

Getty Images

Kisan kärjessä on tällä hetkellä Yhdysvaltain John Catlin, joka on tuloksessa -4. Hän on tosin pelannut toista kierrosta vasta kolme reikää.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayllä ja V Sport -kanavalla

Etsi luettavaa